Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Att känna nervositet inför den första dejten är mycket vanligt Bild: Johnér

Dejtingexperten: Så blir du av med nervositeten inför dejten

"Fokusera på här och nu – inte på framtiden"

Du ska på dejt och känner dig riktigt nervös. Du kanske svettas, oroar dig för att det inte ska finnas någonting att prata om och är rädd för att framstå som tråkig i den andres ögon. Men ta det lugnt. Det finns faktiskt en anledning till att personen vill träffa just dig. Här tipsar dejtingexperten Marie Hagberg om hur du bäst blir av med nervositeten inför och under en dejt.

Publicerad 2016-04-29 | Vardagspuls

– Det är jättevanligt att man känner sig nervös inför en dejt. Det är faktiskt lite synd för nervositet kan göra att man kanske inte gör helt bra ifrån sig, säger Marie Hagberg, dejtingkonsult och författare till ett flertal böcker om just dejting.

Tänk inte på framtiden

Enligt Marie Hagberg beror nervositeten på att vi ofta känner att det är mycket som står på spel, något som är helt onödigt eftersom det allra bästa faktiskt är att fokusera på här och nu.

– Man kanske tänker: ”Åh, nu, nu kanske jag kommer att träffa mannen eller kvinnan i mitt liv”. Man kanske till och med börjar tänka på giftermål. Pressen blir onödigt hög på en själv istället för att bara tänka: ”Nu ska jag gå ut och ha jättetrevligt. Blir vi bara kompisar så är det också bra, händer det något mer så är det en bonus”, säger Marie Hagberg.

8  tips för att minska nervositeten inför och under dejten

  1. Tänk: ”Den här tjejen eller killen vill faktiskt gå ut med mig av en anledning. Jag är faktiskt intressant i den andres ögon.”
  2. En sak som många är nervösa är vad man ska prata om. Det är faktiskt okej att prata om vädret eller om vad som står på löpsedlarna. Ett bra tips är att försöka läsa, eller åtminstone, skumma igenom en tidning samma dag. Då har man alltid någonting att prata om. Försök att fokusera på här och nu, lyssna på vad den andre har att säga och fundera inte på vad din nästa replik ska bli.
  3. Den som känner sig nervös inför att prata kan alltid skriva ner ett par frågor till sin dejt i förväg. Man kan skriva ner dem på en liten lapp, som man gömmer i fickan, och kika lite på den när den andre viker av en liten stund.
  4. Se din dejt i ögonen. Tänk på personens ögonfärg eller färgskiftningar. Det är okej att drömma sig bort lite under en dejt.
  5. För dig som sitter och väntar på din dejt i en lokal kan det vara bra att se sig lite omkring. Hur många fönster är det? Hur många i rummet har glasögon? Det är ett bra sätt att avleda tankarna på innan den andre dyker upp.
  6. Fokusera på att ha så roligt som möjligt. Tänk här och nu.
  7. Gå inte på middag på er första dejt. Satsa istället på en frukost eller en lunch. En middag kan ta uppemot tre timmar och bli plågsamt jobbig om man inte har så mycket att säga varandra. Vid en frukost eller en lunch har man giltiga skäl till att gå efter fyrtio minuter om det inte känns bra.
  8. Och till slut: Ta tio djupa andetag innan ni ska ses. Man lugnar faktiskt ner sig själv genom att göra det.

Alla våra artiklar om kärlek och relationer hittar du här