Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Din hund förstår mer än vad du tror. Det menar hundexperten Per Jensen som är aktuell med boken "Så smart är din hund". I Vardagspuls 3 november hade han med sig hunden Nisse och visade hur intelligens kan mätas med enkla övningar. 
”Jag tror de flesta ägare underskattar sina hundar”.

Hunden – smartare än du kanske tror

Människans bästa vän av flera anledningar

Hjältehistorierna med hundar kan göras oändliga. Vi har hört talas om massvis av situationer där hunden räddat livet på människan eller varit husses och mattes högra hand i olika situationer. Här är några hjälte-vovvar som gjort det otroliga.

Publicerad 2015-11-03 | Vardagspuls

De kan göra allt ifrån att hjälpa till med de vardagliga sysslorna som att bära matkassen till att lukta sig till när matte behöver ta sin diabetesspruta, eller om någon har cancer. Det finns en rad sjukdomar som hunden kan nosa sig till. Och i vissa fall även förebygga.

Senast nu i veckan publicerades ny svensk forskning som visar att barn som växer upp med hund har mindre risk att utveckla astma. Forskarna vid Uppsala universitet har följt en miljon barn födda mellan 2001 och 2010 och det visade sig att de som vuxit upp med hund löper 13 procents lägre risk att utveckla astma. Men vad exakt det beror på vet man inte, säger en av forskarna bakom studien, Tove Fall, till Sveriges radio.

Blindhunden som ledde sin bäste vän

Radarparet bullterriern Buzz och Jack-russelhunden Glenn är bästa vännerna som hjälper varandra genom livet. Bokstavligt talat, eftersom Glenn är blind och Buzz leder honom på deras äventyr. 

En annan hund som uppmärksammats världen över är japanska hunden som följde sin husse till tåget varje morgon och mötte upp honom på stationen när han kom hem från jobbet. Men en dag kom inte husse tillbaka. Men hunden glömde inte sin husse utan väntade i ett helt år på honom vid stationen. En omtalad historia som till och med filmatiserats – ”Hachiko – en vän för livet”.

Vägrade lämna sin döde vän

En annan rörande historia är den från Kina där en gatuhund blev ihjälkörd och vars kompis vägrade att lämna sin döde väns sida. Se den gripande videon nedan:

Årets polishund räddade pojke

Och en av de senaste hjältarna är svenska polishunden Herman som hittade en försvunnen treåring i ett vindskydd. Herman, som utsatts till årets polishund, har även hjälpt polisen att hitta amfetamin, cannabis och tre automatvapen.

Hunden som kan över 1000 ord

Och hundar förstår oss kanske bättre än vi tror. Inte bara genom kroppsspråk utan faktiskt med våra ord. Border collien Chaser har lärt sig fler ord än något annat djur. Hon kan nämligen skilja på över tusen olika leksaker och förstår skillnaden mellan verb och substantiv.

Dela med dig av dina roliga, härliga, smarta hundhistorier på vår facebook-sida:

Här är bevisen för att hunden verkligen är människans bästa vän!Dela med dig av dina härliga, smarta eller roliga hundhistorier! Ladda upp din bild eller video här eller på Instagram med #vardagspuls

Posted by Vardagspuls on Tuesday, November 3, 2015

22 jobb som hundar kan ha

Likhund
Spermahund
Narkotikahund
Bombhund
Polishund
Assistanshund
Blindhund
Cancerhund
Diabeteshund
Epilepsihund
Jakthund
Vakthund
Vallhund
Ledarhund
Räddningshund
Lavinhund
Bevakningshund
Minhund
Spårhund
ID-hund
Kapplöpningshund
Sällskapshund

— Kan lukta sig till cancer
— Kan hjälpa barn med lässvårigheter
— Kan hjälpa människor med funktionsnedsättning
— Kan lukta sig till bomber eller sprängmedel

1. Border Collie
2. Pudel
3. Schäfer
4. Golden retriver
5. Dobermann
6. Shetland sheepdog
7. Labrador retriver
8. Papillon
9. Rottweiler
10. Austalian cattledog

Källa: Världens häftigaste