Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Husdjur Bild: Johnér

Därför är det så hälsosamt att leva med husdjur

Kela med hunden för ett friskare hjärta

Mår du bra när du gosar med ditt husdjur? Det är inte så konstigt.
Att hänga med husdjur har nämligen en positiv påverkan på ditt humör och ditt allmänna välbefinnande.

Publicerad 2015-02-11 | Senast ändrad 2017-09-07 | Vardagspuls

Och inte enbart humöret förbättras. Husdjur kan förbättra din hälsa på andra sätt också. Inom ämnet antrozoologi finns det mängder av undersökningar som pekar på hur mycket bättre människor med husdjur mår.
Vid Uppsala Universitet har en studie nyligen inletts som ska titta på hur husdjur påverkar människor hälsa – och vice versa.
– Om man är lite slarvig med sin egen utfordring kanske man är slarvig också med sitt djurs. Eller om man motionerar sig själv kanske man motionerar sitt djur mer, säger Tove Fall, docent vid Uppsala universitet, till sverigesradio.se.

Ett friskare hjärta

Hundägare rör på sig och är fysiskt mer aktiva än andra. De dagliga promenaderna har en positiv påverkan på blodtrycket, halten kolesterol i blodet är lägre och de är mer sällan överviktiga.

Lägre nivå av stress och depression

Vem blir inte glad av att möta en överlycklig hund när man kommer hem från jobbet? Stresshormonet kortisol minskar och må-bra-hormonet serotonin ökar. Man mår bra, helt enkelt av hundens villkorslösa kärlek.

Därför är hunden människans bästa vän

Sociala kontakter

Promenader med hunden gör det enklare att knyta kontakter med andra människor. Att gå fram och prata med en okänd människa känns inte alls speciellt konstigt om det finns en hund att klia bakom örat och inleda ett samtal runt.

En känsla av mening

Människor med husdjur är generellt sett gladare, mindre ensamma och mer tillitsfulla. De går också till doktorn mer sällan. En anledning vara den mening ett husdjur ger, att man känner sig behövd och är viktig för en annan varelse.
Men måste det vara en hund eller en katt? Nej, till och med fiskar fungerar. Det finns forskning som visar att pulsen går ner när man studerar ett akvarium.

Källa: WebMD