Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl är före detta matmissbrukare. I dag är hon tokig i militärträning. Bild: Juliana Wiklund

Kvinnor, våga starta eget och få drömjobbet!

"Personalchefen gav mig en spark i rumpan"

När jag var 37 startade jag eget. Det råkade bli så. Jag, som har blivit headhuntad halva mitt liv hade fått barn och trodde jag var superattraktiv på arbetsmarknaden. Men när jag kom till en personalchef efter mammaledigheten så tittade han bara avmätt på mig och sa: ”Nja, vi vill nog ha någon som är lite yngre och fräschare.” Jag var trettiosju!

Publicerad 2017-01-24 | agnes@vardagspuls.se

Först rasade jag ner i ett stort läskigt hål av framtidstvivel. Och blev jättearg på den där idioten till personalchef, det ska villigt erkännas. Sedan tänkte jag väl något i stil med ”fuck this shit” och ringde min syrra. ”Är det svårt att starta eget?” ”Nej. Inte alls. Jag kan hjälpa dig med pappersarbetet om du vill”, sa hon. Hon är redovisningskonsult. Ibland ska man ha tur.

Jag bestämmer själv!

I dag tänker jag med tacksamhet på den där knäppa personalchefen. Att jag fick en spark i baken och vågade starta eget är det absolut bästa jag har gjort i hela mitt liv. När alla frågar hur jag hinner träna och springa lopp och skriva böcker och ta hand om familjen och hunden och vara ute och resa som jag gör, då är det svaret: För att jag är min egen. Jag bestämmer själv. Och som helt opartisk chef över mig själv så tycker att jag är yngre och fräschare än någonsin.  Jag är inte ensam om att älska min tillvaro med egen business.

Det bästa med att starta eget är…

I veckan skickade jag ut en fråga på Facebook. Vad är det bästa med att vara egen företagare? Här är deras härliga svar:

 1. Friheten! Du bestämmer över dina egna arbetstider. Du kan välja vilka jobb du vill göra. Och du kan välja vem du vill jobba med.
 2. Förverkliga dina idéer. Du kan förverkliga alla dina idéer om du vill och har tid.
 3. Du får toppjobbet. ”I dag sysslar jag med utbildningar och föreläsningar, i morgon kanske jag öppnar café eller blomsterbutik. Det kan du inte göra om du arbetar för någon annan”, skriver Peter på Facebook.
 4. Spontanitet i vardagen. Bara jobbet blir gjort så är det du som bestämmer när och hur.
 5. Obyråkratiskt. Du slipper leva i de konflikter och den byråkrati som finns på arbetsplatser. Du kan vara din egen bästa chef.
 6. Hög effektivitet. All energi går direkt in i företaget. ”Finkalibrerar du dina insatser och ser resultat, är det enormt lärorikt och tillfredsställande”, skriver Camilla på Facebook.
 7. Inspirera och lyft andra. ”Det bästa är känslan över att ha skapat 13 arbetstillfällen, att få inspirera andra och kunna bygga just en sådan företagskultur som jag tror på”, skriver Malin på Facebook.
 8. Lediga skollov. Du kan vara hemma varje dag när barnen kommer hem från skolan. ”Ovärderlig tid som aldrig kommer tillbaka”, skriver Ann-Helén på Facebook.
 9. Du kan jobba var du vill i världen, bara det finns dator och wifi.
 10. Du kan kompetensutveckla dig själv hur mycket du vill och åt vilket håll du vill.
 11. Du får inreda ditt kontor hur du vill.

Kan jag så kan ni!

Det finns såklart några nackdelar också – som en oro för ekonomin eller pensionen. Men alla jag har pratat med är rörande överens om att fördelarna uppväger stort. ”Och vem sitter egentligen säkert på något jobb idag”, som Charlotta så klokt skriver på Facebook. Min kärleksfulla uppmaning, till alla er oerhört kompetenta kvinnor som stannar kvar i arbeten som ni känner er fastlåsta och oupptäckta i, är kort och koncist: Starta eget! Våga!
Min största drivkraft är min nyfikenhet. Det är egentligen hela min affärsidé, Den har jag kunnat leva bra på i snart fjorton år. Och kan jag, så kan ni. Det är min absoluta övertygelse.

Bra länkar att läsa vidare på:

 • Arbetsförmedlingen. Jag fick starta-eget-bidrag från Arbetsförmedlingen när jag började. Det kanske du också kan få? Gå in på arbetsförmedlingen.se och klicka på Starta eget företag
 • Företagarna. Stor och inspirerande guide till soloföretagare
 • Visma. Startpaket för dig som drömmer om att starta eget
 • Driftig.nu. Här finns massor av bra tips på stipendier man kan söka.
 • Driva-eget. Rivstarta företaget med 10 enkla steg.