Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Man med mobil i hängmatta Bild: Mostphotos

Hillevi Wahl: Logga ut från jobbet i sommar

”Vi blir dumma i huvudet av stress”

Äntligen semester! Men ärligt talat – hur ledig är du? För visste du att 56 procent kollar jobbmejlen under semestern? Vår hälsoinspiratör Hillevi Wahl skriver om varför det är viktigt att logga ut helt och hållet.

Publicerad 2017-07-04 | Hillevi Wahl

Känner du jobbstress under semestern? Då är du inte ensam. Enligt en ny undersökning, som YouGov har gjort, så tar varannan svensk med sig arbetet hem på semestern. 45 procent uppger att de kommer att jobba på semestern. 56 procent kollar sin jobbmail trots att de har semester. Var tredje yrkesarbetande svensk läser faktiskt sin jobbmail varje dag eller oftare på semestern.

Inte chefens fel

Manskulle kunna tro att det är arbetsgivarens fel – att chefen eller företaget kräver total uppkoppling även under lediga dagar. Men det är bara sex procent av dem som deltog i undersökningen som uppger att chefen förväntar sig det och ännu färre, fyra procent, att företaget kräver det.Så varför gör vi så här?
Jo, det finns tre dominerande svar, alla med drygt 30 procent i diagrammen:

  1. För att undvika mycket jobb efter semestern.
  2. Arbetsuppgifterna kan inte vänta
  3. Ingen annan kan göra det jag gör.

Först på femte plats, med ynka 12 procent, kommer mitt eget skäl till att jag fortsätter skriva på semestern: Jag tycker om att jobba. 

Tid att rensa hårddisken

Men det betyder ju inte att jag har rätt, eller att det är smart att kolla sin mobil varje dag, eller att fortsätta stressa på semestern. Tvärtom, vi behöver verkligen ladda batterierna och rensa hårddisken för att få plats med lite nytt fräscht material på hjärnkontoret till hösten. Om vi tittar på de där tre huvudskälen ovan, så håller de inte riktigt. Heller.

  1. Mejlkorgen blir full ändå. Du kommer inte få mindre att göra i höst för att du jobbar nu. Mejlkorgen kommer att fortsätta att fyllas på med frågor som folk oftast kan svara på själva, om de bara tänker efter. Och är det något riktigt viktigt, så ringer de.
  2. Viktiga saker blir gjorda ändå. Arbetsuppgifterna kan kanske inte vänta. Men då får någon annan göra dem. Det är hela tanken med semester. Att någon annan gör dina arbetsuppgifter, eller att de får vänta tills du har varit ledig och haft det skönt. Sådant där som vi har lagstadgad rätt till, om du minns.
  3. Du är inte oersättlig. Jo, någon annan kan göra det du gör. Du vill bara inte tro det. Du vill gärna vara oersättlig. Men det är du inte. Kanske kan allt inte göras exakt på det sättet som du brukar göra dem på. Men på något sätt går det alltid. Om det måste göras alls. Just nu.

Fyll själen med sommar

Jag skriver det här minst lika mycket till mig själv som till er läsare.

Mitt bästa lifehack på den här punkten har varit att logga ut helt, några dagar i taget. Fjällvandra eller ta på mig ryggsäck och gå iväg på en vandringsled – det finns så många vackra leder i Sverige. Kungsleden, Jämtlandstriangeln, Höga Kustensleden, Roslagsleden och Skåneleden. För att bara nämna några. Eller åk ut i skärgården och strosa runt och spontanbada och bara andas.

Vi blir dumma i huvudet av att stressa. På riktigt. Och ingen arbetsgivare vill ha tillbaka människor som är sega i huvudet i höst. Så logga ut. Åtminstone lite då och då. Och fyll själen med sommar.  Det tjänar alla på.