Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl vardagspuls tjejmilen Bild: Hillevi Wahl

Hillevi Wahl vinner pris för sina texter om beroende

”Jag kan prata om alkoholism som om det vore fiskpinnar”

Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl växte själv upp i en missbruksfamilj. Nu vinner hon pris för sitt sätt att föreläsa och skriva om beroendeproblematik.

Publicerad 2016-10-24 | Vardagspuls

Varje år sedan 1996 har Svensk Förening för Beroendemedicin delat ut priset MediaDiplom till en person som spridit kunskap och inspirerat kring frågor som rör beroendeproblematik. Årets pristagare är Hillevi Wahl, författare, föreläsare, krönikör och bloggare här på Vardagspuls.se.

– Jag blev riktigt rörd när jag fick veta att jag vunnit priset. Tårarna började rinna kan jag säga. Det är speciellt att få ett erkännande från läkare och forskare som jobbar med beroendefrågor, särskilt eftersom det här är ett så komplext medicinskt område, säger Hillevi Wahl.

Skämdes för att vara ”alkisbarn”

Hon har själv upplevt beroendeproblematik på nära håll. Hillevi växte upp med alkoholiserade föräldrar, något hon skrivit om bland annat i boken Kärleksbarnet. Hon skämdes i många år för att vara ett "alkisbarn" – i dag ser hon det som en tillgång.

– Först skämdes jag i 37 år. Sedan förstod jag att det var jättebra research att ha vuxit upp i en familj med missbruk. I början när jag föreläste för läkare och forskare kunde jag kännas ”vad har jag att lära dem?”, men jag har något att tillföra. Jag är väldigt intresserad, läser massor av ny forskning, men jag har alltid det mänskliga perspektivet och ser helheten, säger hon.

Hillevi Wahl är övertygad om att det finns mycket kvar att upptäcka kring hur träning och missbruk hänger ihop. Både när det kommer till att undvika att hamna i ett missbruk och att använda fysisk aktivitet som ett hjälpmedel för att ta sig ur det, även som anhörig.

– För mig var det revolutionerande att upptäcka hur bra man kan må av träning. Jag pratar och skriver så mycket om missbruk i övrigt så det är skönt att kunna fokusera på det bra och friska på Vardagspuls, det man mår bra av. Att träna rätt, kramas, läsa böcker och försöka ta pauser från all stress.

Fint sällskap

Tidigare har bland andra veckotidningsdrottningen Amelia Adamo vunnit priset. Förra årets pristagare var Ann Söderlund och Sanna Lundell.

– Jag känner bara ”wow, vilket bra sällskap att hamna i!” Sanna Lundell och Ann Söderlund har jag ju jobbat med i Djävulsdansen (dokumentärserie på SVT, reds. anm.). De har ju gjort mycket för folkbildningen och fått ett enormt genomslag, säger Hillevi Wahl.

Juryn, som består av läkare och forskare som arbetar med beroendeproblematik, ger årets pris till Hillevi för ”hennes lika engagerande som osentimentala sätt att förmedla mod och livsglädje till de som lever med och i en beroendesjukdom”.

– Jag kan prata om alkoholism som om det vore fiskpinnar. För mig är det väldigt oladdat och därför kan jag prata om det på ett enkelt sätt. Det är för att jag har pratat om det så länge nu. De flesta har svårt att prata om beroende utan att börja viska och lägga in starka känslor i det, säger hon.

Läs mer om priset

Läs mer om MediaDiplom på Svensk förening för Beroendemedicins hemsida.