Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Påskägg med godis Bild: Mostphotos

Hillevi Wahl: "Så får du en gladare påsk!"

"Du blir bara olycklig av att äta hela påskägget själv"

Vår hälsoinspiratör Hillevi Wahl vill uppmuntra dig till att dela med dig mer. För det finns faktiskt forskning som visar att ju mer man delar med sig, desto gladare blir man.

Publicerad 2017-04-06 | Senast ändrad 2018-03-27 | Hillevi Wahl

Tänkte du glufsa i dig hela påskägget själv i påsk? Gör det inte! Du blir bara olycklig. Eller så här: Du blir åtminstone mindre lycklig än om du hade delat med dig. Det finns mycket intressant forskning kring lycka och måbra-hormoner just nu. Jag slukar allt – och blir lika härligt glad varje gång jag får lära mig något nytt. 

Lyckoforskning i USA

Professor Lara Aknin gjorde en studie på Simon Fraser University i Kanada. Den gjordes på en grupp helt vanliga människor, som fick varsitt 10-dollar-gåvokort att använda på kafé. De hade tre val:
1. Du kan lösa in gåvokortet och äta och dricka själv.
2. Du kan ge bort gåvokortet till någon annan.
3. Du kan ta med dig någon och dela på fikat.
Efter försöket kollade Lara Aknin hur försökspersonerna hade valt att göra – och mätte hur lyckliga de kände sig efteråt. De som var minst lyckliga var de som hade använt de tio dollarna helt till sig själv. De som var näst mest lyckliga var de som hade gett bort matkupongen till någon annan. Och de som var absolut mest lyckliga, nöjda och glada var de som hade fikat tillsammans och delat med sig till någon annan. 

Sociala relationer är väldigt viktiga

Ingen som har studerat lyckoforskning blir särskilt förvånad över det här resultatet – det är helt i linje med allting annat vi ser. Men det är ett väldigt bra exempel på två viktiga källor till lyckohormon:
1. Våra sociala relationer är oerhört viktiga för att vi ska må bra. Genom att dela med oss av det vi har, blir våra sociala relationer starkare. När vi möts och ser varandra i ögonen och lyssnar på varandra stärks vår gemenskap i flocken. Vi blir helt enkelt tryggare.
2. Vi blir de facto lyckligare av att vara generösa. Hela vårt belöningssystem är uppbyggt på det sättet – att vi bara kan få tillgång till hela cocktailen av endorfiner, dopamin, serotonin och oxytocin när vi gör bra saker för och med andra. 

Garanterat lite lyckligare

Så tryck inte i dig hela påskägget alldeles själv. Och ge inte bara bort ett heller! Hitta i stället den allra godaste chokladen eller favoritgodispåsen och ta med dig någon ut i solen och dela på godsakerna. Då blir ni garanterat lite lyckligare båda två. Eller tre. Bjussig och kärleksfull kan man tack och lov vara till nästan hur många som helst. Glad påsk!

Få fler av Hillevis krönikor i vårt nyhetsbrev, anmäl dig här!