Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl: Så inspireras jag av ”Riktiga karlar” Bild: TV4, Press

Hillevi Wahl: Så inspireras jag av ”Riktiga karlar”

”Kan man verkligen vara i så taskig form?”

Kan en träningsglad kvinna i sina bästa år inspireras av fem kraftigt överviktiga, snusande, rökande män som enligt egen utsago ”käkar järnbitar och skiter kätting”? Absolut! menar Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl.

Publicerad 2016-10-18 | Hillevi Wahl

Jag fullkomligt älskar TV4:s dokusåpa Riktiga Karlar om fem minst sagt svårflörtade män. De väger tresiffrigt, fnyser åt käcka hälsotrender och hurtiga kostråd. De gillar bärs, chips, godis och snus. Nu ska de komma i sitt livs form med hjälp av hälsogurun Jonas Colting. Tanken med programmet är att de inte bara ska gå ner rejält i vikt och börja träna – de ska dessutom kunna genomföra ett riktigt olympiskt triathlon efter bara fyra månader.

De skäggiga killarna har egentligen ingenting gemensamt med mig. Ändå inspirerar de och motiverar mig vecka efter vecka.
De visar så tydligt vad som behövs för att hitta motivation:

  • Någon som tror på dig.
  • Någon som säger att det som verkar omöjligt faktiskt är möjligt
  • En stark målbild
  • Humor och gemenskap

De sänker ribban

Jag blir lite lycklig av hur de här fem karlarna hoppar på hela triathlon-grejen. Trots att de knappt kan gå i en uppförsbacke. Trots att de aldrig har crawlat i en bassäng. Ett par av dem äger inte ens en cykel.
Men de garvar och bjussar på sig själva.
”Ja, vi kör!”
”Absolut!”
Det som de gör just där och då är magiskt: De sänker ribban.

De visar med ocensurerad tydlighet att man inte behöver vara en Colting eller Igelström för att köra ett triathlon. Man kan faktiskt vara fem rejält överviktiga karlar. Som föraktat allt vad träning heter. Som går in i programserien med inställningen att det är fjolligt. Och kommer ut som – tadah – lyckliga triatleter.

Jag har länge slagit bort alla förslag om att jag också ska testa triathlon.

Kan de så kan jag

Varför då? Liksom. Då måste jag gå upp supertidigt på morgnarna och trängas i en simhall och lära mig crawl. Och köpa dyra våtdräkter och cykelkläder och säkert någon konstig, snajdig cykel.
Så har jag tänkt. Men nu. Nu har jag sett de här riktiga karlarna börja med att ”koka vatten” i bassängen och till slut tyckt att det är riktigt kul att kunna crawla i öppet vatten. Jag har skrattat och häpnat. Kan man verkligen vara i så taskig form? Är det ens möjligt? Och ändå hoppa på en sådan här grej? Tydligen. Eller som min favorit Markus svarar i alla lägen: Absolut!

Hillevi Wahl sprang 99 dagar i rad – det här hände med hennes hälsa

Det vackra i sagan är ju att det aldrig är de starkaste och vackraste och bästa som inspirerar mest.
Det är de mänskliga, de uträknade, de där som kanske till och med gett upp hoppet om sig själva. När de vänder sitt liv, då blir det på riktigt. Då börjar det handla om oss, om mig och dig.
Fem riktiga karlar har lyckats med det omöjliga. De har till och med fått mig att bli sugen att köra ett triathlon.

För kan de, så kan banne mig jag! Absolut.