Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

mahe james Bild: Louise Goossens, Wellington Hospital

Hunden Mahe har gett autistiska James nytt liv

Hundtränaren: ”Det är sån magi mellan dem”

Nioåriga autentiska James Isaac kan inte prata och vill inte ha ögonkontakt med någon – förutom med sin bästa vän, terapihunden Mahe som också är den enda som får röra vid James. Och den 3-åriga labradoren lämnar aldrig hans sida – inte ens på sjukhuset.

Publicerad 2016-02-29 | Vardagspuls

Bilderna på pojken James och hunden Mahe i sjukhussängen har gått varma i sociala medier de senaste veckorna och bevisar det som alla hundvänner redan visste – hunden är verkligen människans trognaste vän.

Den 3-åriga labradoren kom in i James liv för 2,5 år sen. Sedan dess har livet blivit både bättre och lättare för familjen Isaac från Nya Zeeland. Tidigare kunde de inte ens gå på kafé utan att James blev orolig och ville gå därifrån, berättar mamma Michelle för sajten Stuff
– Innan kunde det vara en mardröm att gå ut bland allmänheten. Men sen vi fick Mahe så kan James sitta med lugnt och vänta på oss medan vi dricker upp vårt kaffe, säger hon.

Får bara ögonkontakt med hunden

Wendy Isaacs som jobbar på The Assistance Dogs New Zealand Trust och som varit med och utbildat Mahe under sex månader berättar om magin som kan uppstå mellan hundar och autistiska barn.
– De lugnar barnen. Barnen kan få ögonkontakt med hunden­ vilket de oftast inte ens får med sina egna föräldrar eller syskon. Det är sån magi mellan barnen och hundarna, säger hon.

Och Mahe finns ständigt vid James sida. Till och med när James las in på sjukhus för att få sina krampanfall utredda fick Mahe följa med – trots att sjukhuset egentligen inte tillåter djur. Men Mahe fick till och med ligga med i James sjukhussäng och lugna honom.

Lugnar och säkerställer

Men labradorens närvaro verkar inte bara lugnande på James. Han ser även till så att James inte råkar ut för några olyckor. James är nämligen fastkopplad till Mahe. Så om James går för långt bort eller på något sätt är på väg mot någon fara av något slag, som exempelvis en trafikerad väg, så sätter sig Mahe helt enkelt ner och vägrar att gå en centimeter till, berättar mamma Michelle.
– Mahe är James bästa kompis, allt handlar om honom.

 


Wellington sjukhusets fotograf Louise Goossens har tagit flera fina bilder på James och Mahe inifrån sjukhuset. Se bilderna på Facebook.

Hundar är inte bara människans bästa vänner och sällskapsdjur. De kan även fungera som ett hjälpmedel. Då kallas de assistanshundar och har olika uppgifter att utföra. Det kan handla om att leda sin husse eller matte förbi ett hinder eller varna inför ett blodsockerfall.

Assistanshundar har alltid enbart en förare – en husse eller matte. Hundarna delas in i:

  1. Ledarhundar
  2. Servicehundar
  3. Signalhundar
  4. Alarmerande servicehundar

Ledarhunden är den vanligaste typen av assistanshund. Den har tränats till att leda den som har en synnedsättning till att ta sig förbi hinder och visa var det finns trappor eller kanter. Läs mer på 1177 Vårdguiden 


Här finns hundhjälp att få:

SOS Hund

Terapihundskolan