Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Peppa varandra under ett träningspass och må så mycket bättre skriver Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl Bild: Mostphotos

”Jag tränar för att få höra hur jäkla bra jag är”

Hillevi Wahl om vikten av att berömma varandra under ett träningspass

Det finns många bra skäl till att träna. Både fysiskt och psykiskt. Anledningarna kan dessutom variera över tid. Just nu går jag mest till träningen för att få höra hur bra jag är, skriver Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl.

Publicerad 2017-08-24 | Hillevi Wahl


– Vad stark du är, Hillevi! – Bra jobbat! – Snyggt teamwork!

När jag tränar med Nordic Military Training får jag glada tillrop och beröm kanske tjugo-trettio gånger per pass. Det gör något vackert med min hjärna. Den blir alldeles lugn. Hjärnan, i sin tur, lugnar kroppen: Jag duger, jag passar in i flocken – jag blir trygg och stressar av. När jag går ifrån träningspassen har jag världens största smajl i ansiktet och hoppsansteg i benen.

De glada tillropen är såklart inget slumpmässigt ropande. Instruktörerna är oerhört kunniga i mental träning. De säger att vi är bra för att det funkar. Vi blir ännu bättre av det. Chefsinstruktör Jens Dahle fick mig tidigt att fatta hur stor den mentala biten av träningen var.
– Det här med att vi går ut och repeterar för folk hur bra de kallas för mental förstärkning, men det är egentligen ett gammalt trick jag har från ledarskapsvärlden. På den tiden hade vi tioöringsmynt. Då fick jag lära mig att man skulle börja dagen med tio tioöringar i höger ficka. För varje gång du sa någonting bra till någon kollega eller till någon slumpmässig människa på gatan fick du flytta en tioöring till vänsterfickan. På kvällen var det lätt att se vilken ficka man hade mest tioöringar i.

Ge varandra positiv feedback

Det funkar förvånansvärt bra. Vi måste ha ett sätt att positivt förstärka våra medarbetare och oss själva.
– Det är samma med barnen, om du går runt och berättar för dina barn att de läser för lite läxor eller inte räcker till, till slut kommer de ju att tro på det. De tror ju att du vet allt.
– Så kan vi bara vara så snälla att ge varandra lite mer positiv feedback hela jäkla tiden, skulle allt bli lite bättre. Speciellt när folk gör någonting bra. Förstärk den positiva känslan! – Valda negativa sanningar är inte bra. Välj en positiv. Det gör inget om den är för positiv, det är bättre att vara fel åt det hållet, säger Jens Dahle.

”Säg till dig själv att du är bra”

Vi slarvar lite till mans med att tala om för oss själva att vi är bra, att vi duger, att vi behövs i flocken. Att bara skriva det i en dagbok för oss själva varje kväll, kan kännas lite ihåligt om man aldrig får höra det av någon annan. Så kan vi inte göra som Jens Dahle säger och snälla ge varandra lite mer positiv feedback hela jäkla tiden. På jobbet, på träningspassen och i familjen. Tack!

PS. Missa inte chansen att tävla om rookie camp med Nordic Military Training.Tävla här!