Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Njut med alla sinnen i jul tipsar lyckoexperten Tina Löfström om Bild: Johnér, press.

Lyckoexperten: Julen är njutningens högtid

Låt känslan av jul spridas i hela kroppen

Se allt det härliga och njut med alla sinnen är lyckoexperten Tina Löfströms råd till alla julfirare.

Publicerad 2016-12-20 | Tina Löfström

Nu är julen äntligen här och för många innebär det att en lång tid av förberedelser i form av julbak, pysslande och fejande är över och att det är dags att njuta av allt det härliga. Jag älskar julen just på grund av det – njutningen!

Julen är full av möjligheter att njuta till fullo och det bästa sättet att optimera njutningen är att bestämma sig för att fokusera på och att se allt det härliga.

Att vakna i ottan och att i morgonrock tassa ut i vardagsrummet till en klädd gran som glittrar och strålar av vackra ljus och dekorationer är nog bland det mysigaste som finns. Jag brukar ta en liten stund att bara sitta i soffan och njuta av det vackra och låta känslan av att ”nu är det jul” spridas i kroppen. Att sitta i ett vintermörkt rum och beundra de vackra dekorationerna i granen och paketen som ligger under är en lugn och harmonisk start på dagen.

Upplev julafton med alla sinnen

Denna stund är bara starten på en rad av möjligheter till att njuta ordentligt på julafton. Maten, bakverken, julgodiset, umgänget, julklapparna och glädjen. Allt detta fina vi ordnat för oss är så mysigt och stämningsfullt att det vore slöseri att inte stanna upp och njuta av det!

Jag kommer att låta julen bli en dag då jag gång på låter sinnena uppleva dagen till fullo – att se, att höra, att dofta och att känna att nu är det jul igen. Att njuta av julen är enkelt, nu är det bara göra det.

Jag önskar er alla en njutningsfull jul!