Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Kosläpp – en allt populärare publikattraktion

”Bra sätt att fira våren”

Att se kossorna få springa ut på grönbete efter en lång mörk vinter inne i ladan är ett snabbt växande publiknöje. På Lovö gård utanför Stockholm samlades flera hundra förväntansfulla personer i helgen för att ta del av kosläppet där.
– Jag har de senaste åren sett hur intresset för kosläppet har ökat. Det är ett jättebra tillfälle att få komma ut på en gård och fira våren, säger bonden Elin Rydström på Lovö Prästgård.

Publicerad 2016-04-21 | Senast ändrad 2016-04-19 | Vardagspuls

Omkring 800 personer hade anmält sitt intresse för att ta del av kosläppet på Lovö prästgård på Ekerö i helgen. Många barnfamiljer fanns så klart på plats och tog del av både kosläpp, nyfödda kattungar och lamm. Och även vädret visade sig från sin bästa sida. Lite sol, lite moln och närmare 15 grader. Perfekt dag för kossorna att springa ut på grönbete alltså.

Och det är inte bara kossorna som mår bra av att komma ut. Det finns ett sug att komma ut i naturen och komma nära djuren hos oss människor. En ny Sifoundersökning, gjord på uppdrag av Arla, visar att mer än varannan svensk vill besöka en bondgård. Och ett sätt att göra det på i vårt moderna samhälle är ordnade tillfällen som exempelvis de årliga kosläppen runt om i Sverige när mejerier och naturbruksskolor bjuder in allmänheten för att se mjölkkorna släpps ut på grönbete för första gången på året. Något som blivit allt populärare. Förra året lockade bara Arlas olika kosläpp omkring 165 000 besökare till gårdar runt om i Sverige. På bondgårdar nära storstäderna kan det vara över 10 000 besökare på ett enda kosläpp skriver mejeriföretaget i ett pressmeddelande.
– Jag har de senaste åren sett hur intresset för kosläppet har ökat och även för mitt arbete som bonde. Människor har en större medvetenhet och ett större intresse för jordbruket. Kosläppet är också ett jättebra tillfälle att verkligen få komma ut på en gård och fira våren, säger Elin Rydström som är bonde på Lovö Prästgård som ligger på Drottningholm strax väster om Stockholm.

Bondgårdsluft kan förebygga astma

Och förutom att vi rent själsligt mår bra av att komma ut på landet så har det till och med visat sig att lantliv skyddar mot allergier – och störst är skyddet om det finns kor på gården. Enligt en undersökning där flera europeiska forskare deltagit visar det sig att rester av bakterier i dammet som finns på bondgårdar sätter igång en reaktion i lungorna som bidrar till att skydda mot allergisk astma. Resultat har publicerats i den vetenskapliga tidskriften Science.

Eva Sverremark Ekström som är allergiforskare och professor vid Stockholms universitet är inte förvånad över studiens resultat. Hon säger till Sveriges radio att det bekräftar ”hygienhypotesen” och samspelet mellan utvecklingen av mikroorganismer och utvecklingen av allergier.
– Men samtidig tillför den en ny pusselbit i och med att man studerar det här specifika enzymet och det har man inte gjort tidigare, säger hon till radion och berättar även om tidigare studier som visat att det är gårdar med kor på som har bäst effekt.
– De starkaste sambanden har man sett där det finns kor, men boskap i största allmänhet brukar man säga.

Vardagspuls var på plats och sände live på facebook från årets kosläpp på Lovö prästgård. Se sändningen nedan:

Fotnot: Folkhälsomyndigheten råder alla att tvätta händerna efter att ha klappat kor och kalvar. Läs mer i ett pressmeddelande på deras sajt.