Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

En glad gammal kvinna Bild: Mostphotos

Låt inte Blue Monday bli årets deppigaste dag

9 tips som lyfter en grå tillvaro

Julen har dansats ut, vädret är grått och kallt och plånboken är tunn. Det är klart att vem som hest kan känna sig lite deppig så här års. Men låt inte årets deppigaste dag bli just deppig och gör något bra av den här dagen i stället. Vi har knepen!

Publicerad 2018-01-12 | Vardagspuls

Man kan ju tycka att det är onödigt att överhuvudtaget skriva om årets deppigaste dag ”Blue Monday” men nu när den finns så tycker vi på Vardagspuls att det är ett utmärkt tillfälle att skriva om roliga saker du kan göra i stället.

”Blue Monday”, som infaller den tredje måndagen i januari, grundar sig på en ekvation som psykologen Cliff Arnall kom fram till 2005. Arnall ska, genom att ha tagit hänsyn till bland annat vädret, ekonomiska skulder och brutna nyårslöften, kommit fram till att just denna dag är årets deppigaste.

Sedermera har ekvationen mötts av kritik och det hela tycks snarare handla om en PR-kupp.

Hur som helst vill vi på Vardagspuls att du ska få en riktigt fin dag i dag, därför bjuder vi på nio tips som förhoppningsvis hjälper till att förgylla din januarimåndag.

1. Bjud över en vän på middag

Mat behöver inte vara dyr för att det ska smaka bra! Med lite fantasi går det att få till en riktigt härlig måndagsmiddag som inte gör några större hål i plånboken. Duka fint och tänd levande ljus eller ät i soffan framför tv:n och kolla en bra serie eller film.
Tips på budgetmat med lyxkänsla hittar du här

2. Fixa ditt eget hemma-spa

Du behöver inte handla skönhetsprodukter eller besöka dyra salonger för att få till den där lyxiga spa-känslan. Gör ditt eget hemma-spa. Börja med att titta vad du har i skafferiet!
Här hittar du allt du behöver för ditt eget hemma-spa

3. Kör ett roligt träningspass hemma

Gymkort är dyra och kvälljogging utomhus är inte särskilt lockande så här års. Slå på din favoritmusik, röj undan i vardagsrummet, klä på dig träningskläderna och kör hårt!
Här tipsar träningsexperten Leila Söderholm om effektiva övningar du kan göra där hemma

4. Läs en bra bok

Fick du några böcker i julklapp som du inte hunnit läsa än? Läs! Att läsa kan få dig att komma ner i varv, dessutom kan läsningen få dig att glömma bekymmer. Inga böcker i julklapp? Besök ett bibliotek. Det är ju helt gratis!
Därför är böcker så avstressande

5. Baka ett gott bröd

Doften av hembakt slår det mesta. Baka ditt eget bröd, brygg en kanna te och njut av det nygräddade brödet med en skiva ost och smör som smälter. Recept på supersnabbt fruktbröd hittar du här

6. Ta en promenad på lunchen

 

Trots att vi går mot ljusare tider märker vi knappt av det än och när det är som ljusast utomhus sitter vi oftast inne. Ta en promenad på lunchen och tanka lite ny energi och D-vitamin. Ta med dig en kollega, vän eller njut av en stund tillsammans med dig själv.
Därför är en kort promenad så effektiv

7. Spela ett roligt spel med familjen eller vännerna

Samla ihop familjen eller vännerna till kvällen och spela något av era favoritspel. Det finns alltid något som passar alla. Brist på fantasi?
Här tipsar Hillevi Wahl om roliga spel

8. Bjud kollegor eller vänner på fika

Visst är det mysigt att bli bjuden på fika men visst känns det minst lika bra att bjuda någon annan? Att bjuda kollegorna eller vännerna på fika behöver inte bli en dyr historia. Billigt och gott fikabröd går att hitta på de flesta ställen. Dessutom är det tanken som räknas.

9. Kryp upp i soffan och se en bra film

Unna dig en helkväll i soffan framför en bra film eller tv-serie. Släck lyset, tänd ljus och kryp ner under en varm filt. Vill du snacksa på något gott samtidigt hittar du recept på lite nyttigare snacks här.

Tack för inspirationen hälsoliv.se