Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Lev som en pensionär – och må mycket bättre Bild: Johnér

Lev som en pensionär – och må mycket bättre

Vardagspuls Hillevi Wahl har hittat hälsoinspiration på ett lite oväntat ställe. Lev lite långsammare och mindre uppkopplat – som 60-plussarna!

Publicerad 2016-11-07 | Hillevi Wahl

Vi har umgåtts lite med den äldre generationen i helgen. Och det slog mig hur otroligt lugn jag blev i deras sällskap. Inte bara jag, förresten, utan hela familjen. All vardagsstress bara rann av oss.

Jag gick omkring i Mölle på kvällen med hunden och betraktade livet i de upplysta fönstren. Det var mycket böcker i alla rum. Välfyllda, takhöga bokhyllor och sköna läsfåtöljer och öppna spisar med sprakande brasor.

I Mölle i Skåne är medelåldern 65 plus och det märks. Enligt hitta.se som har statistik på det mesta så är möllebornas intressen krukväxter, att lösa korsord eller sudoko, arbeta i trädgården, jakt, antikviteter och trav och galopp (någon spänning måste de väl ha).

Och det slog mig plötsligt hur rätt de gör, de där 60-plussarna i Mölle.  

1. De stänger av mobilen. Glömmer av den rentav. De är svåra att få tag på. Så himla smart.
2. De återanvänder precis allting. Gamla plastpåsar och plastbyttor, snören, gummiband, tidningar. You name it, de återanvänder det.
3. De handdiskar mycket. Mindfulness så det stänker om det.
4. De vårdar sina saker, sina hus, sina kläder.
5. De fikar länge. Jättejättejättelänge. Med hembakt kaffebröd. Och pratar! Massor. Utan någon som helst mobil på bordet som stör. 

6. De statusuppdaterar typ aldrig.
7. De lagar otroligt god mat. Sådant som får ta lång tid att gotta till sig. Utan recept. De ”hade bara lite grönsaker de behövde bli av med” och så blir det femstjärnigt så man blir helt salig.
8. De googlar aldrig. De går och hämtar en bok i stället och slår upp den på rätt ställe och berättar om sådant de vet.
9. De har starka åsikter. Men på ett ödmjukt sätt. 

10. De kramas mjukt. Och på riktigt.
11.
 De läser tidningen. Länge. 

12. De lyssnar på radio.
13. De pratar med sina grannar. Umgås rentav.
14. De skriver brev. Och fina små lappar.
15. De kan berätta om dem som levde förr. Sådär så man nästan känner att man fick vara med då.
16. De går upp tidigt.
17. De går och lägger sig tidigt.
18. De vilar en stund på eftermiddagen.
19. De dukar med finporslin.
20. De åker tåg.

Sånt.

Jag vill bli mer som de.