Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

”Vår tonåring sover till 14.00 - vi blir galna”

Louise Hallin: "Normalt"

Louise Hallin chattade om tonåringar i Vardagspuls den 11 mars om ämnet var tonåringar. Hur ska den främmande varelsen som nyss var ett barn hanteras egentligen? 

Publicerad 2015-03-12 | marten@vardagspuls.se

Fråga från Guest: Min dotter som är 15 är oroväckande skötsam. Hon vill nästan uteslutande vara med mig istället för att vara med kompisar. Hon lägger sig tidigt, får sällan utbrott. En total motsats av mig som tonåring. När kommer smällen??
Lousie Hallin: Den behöver inte komma så dramatiskt, men jag tycker att du ska se till att dra dig tillbaka så att hon mer kan fokusera på kompisar också.

Fråga från Guest Hur mycket ska man låta tonåringar vara ifred. Kan dom känna sig "glömda"
Lousie Hallin: Hej, vilken fin tanke. Man behöver verkligen stöta på med mycket jämna mellanrum även om man möts av suckar och stön.

Fråga från Amanda Varför är man trött som tonåring?
Lousie Hallin: Det är man för att hjärnan är inne i en sådan explosiv utveckling som bland annat förskjuter sömncykeln dramatiskt. Man vill helst vara vaken mellan 11-02 men dessvärre är inte skolan tex organiserad efter detta varför en del tonåringar inte sällan har brist på sömn

Kommentar från Hanna Jag som är 15 år och är tonåring tycker själv eller mer sagt jag tror att jag kan vara lite jobbig med alla humörsvängningar men jag tror att jag ändå är rätt så lugn,haha!
Lousie Hallin: Säkert Hanna, det får man i din ålder. Mixen är bäst.

Fråga från Rebecca Jag är 17 år och är ett av 6 barn. Har alltid fått höra att jag är ett av de "snällaste" barnen. Nånting jag inte alls kan förstå. Tycker att jag ibland eller rätt ofta kan vara en pain in the ass. Och eftersom jag då verkar så snäll och rar så får mina andra äldre syskon de mesta av problemen och skäll. Hur ska jag "visa" att JAG också behöver bli tillsagd då och då.
Lousie Hallin: Jag tycker att när du själv känner att nu är det min tur att få visa vad jag känner så nu får ni flytta på er! Det är ingen dum ide att berätta det för dina föräldrar att nu kommer du ta för dig lite hemma.

Fråga från Lena 17-åringen hemma sover till klockan 14, fattar att dom behöver sömn men är det rimligt? Vi blir galna på honom!
Lousie Hallin: Ja , hans hjärna har vridit den inre klockan för sömn från 11 till 02.00 som normaltider. Normalt

Fråga från Jessica Hej. Min dotter som snart är 13 år har svar på tal hela tiden. Hon är mitt tredje barn av 4 i puberteten men är ändå mer "rapp i käften" än dem andra. Kan det bero på att hon är en mycket intelligent tjej?
Lousie Hallin: Det kan det verkligen, men jag tror att det har större betydelse att hon är i slutet på barnkedjan och i praktiken har hon 4 föräldrar som nog drillat henne en hel del.
Hört och sett det mesta innan hennes egen tonårstid började.