Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm tipsar om att göra enkla meditationsövningar Bild: Moa Alexandersson

Minska julstressen med rogivande meditation

PT-Leila: ”Låt varje kroppsdel slappna av”

December är en månad då de flesta av oss upplever en enorm stress och press. Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm tipsar om hur du enkelt kan slappna av med rogivande meditationsövningar.

Publicerad 2016-12-06 | Senast ändrad 2017-12-07 | Leila Söderholm

Mingel och fester på jobbet och på skolor. Glöggmingel med föreningen, Lucia, avslutning med bokklubben och på det ska det bakas och planeras. Julklapparna ska inhandlas, advent ska pyntas, granen ska fram och ljusen ska lysa i alla fönster. Det är oftast inte mindre att göra på jobbet utan tvärtom mer att göra innan jul.

Det är mitt i stormen när det blåser som värst som det är viktigast att aktivt slappna av. När hjärnan skriker ”är du dum i huvudet, ska jag lägga mig ner och slappna av nu?”. Det är då vi behöver det som mest. Att bara sätta sig eller lägga sig ner och meditera är svårt när man är ovan eller när man känner sig stressad. Att ta medvetna pauser är enormt viktigt för hjärnan, för koncentrationen och för att orka med alla måsten.

Gå igenom varje kroppsdel

Det finns massor av bra appar att använda som guidar dig genom en meditation och hjälper kroppsdel efter kroppsdel att slappna av. Själv försöker jag att dagligen meditera med en guidad meditation där vi går igenom varje kroppsdel och låter dem slappna av. Min kortaste är 10 minuter och den brukar jag göra på morgonen innan jag väcker barnen.

Ju mer vi tränar på att slappna av desto lättare är det att hitta tillbaka till avslappningen, precis som när vi tränar en muskel så blir vi bättre och bättre på det vi tränar. Meditation gör mig mindre stressad, mer fokuserad, piggare och mer kreativ. Jag känner också att jag kan hantera motgångar bättre. Jag vill tipsa om två appar som är enkla att använda och där du kan välja kortare meditationer.

Mindfulness appen (extern länk)

Pausa –Mindful Moments (extern länk)

Ta ett varmt bad i stället

Krångla inte till din avslappning, det går lika bra att sitta ner och meditera. Ta en paus i bilen på väg hem eller sätt dig skönt på en stol, en fåtölj eller en vilstol.

Känner du att det absolut inte passar dig att meditera då föreslår jag en promenad i skogen eller ett varmt bad, massage, måla eller läsa en roman. Tränar du mycket så får du många av de fördelar vi får när vi mediterar men att lära sig förmågan att slappna av är värdefullt för alla oavsett hur din vardag ser ut.

Kram Leila