Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

”Det här är det stora misstaget vi ofta gör”

Chatt med relationscoachen

Dagar som Alla hjärtans dag blir ofta laddade och besvikelsen blir extra stor om förväntningar inte infrias. Kommunikationen är a och o för att undvika konflikter och besvikelse enligt relationscoachen Karin Isberg.

Publicerad 2016-02-11 | anna@vardagspuls.se

Vardagspuls: Kärlekshelg eller bara ångest? Det är Alla hjärtans dag på söndag och på torsdag svarar relationscoach Karin Isberg på frågor på vardagspuls.se och ger råd till både singlar och par. Du kan ställa din fråga till Karin här i chatten redan nu. Din fråga kommer att publiceras under torsdagens program.

14:03, 10 February 2016

Emilia : Jag vill bli överraskad. Hur får jag min kille att fatta det utan att säga det rakt ut?

Karin Isberg, relationscoach: Det får du inte. Du behöver tala om för honom att du vill bli överraskad, att det skulle göra dig glad och få dig att känna dig älskad. Ungefär så här: "Älskling, jag vet att Alla hjärtans dag kanske inte betyder så mycket för dig, men för mig känns den viktig. Jag skulle bli jätteglad om vill överraska mig med något som är kärleksfullt. Det kan vara en middag, en present eller någoting annat. Vad det är spelar inte så stor roll, det får du bestämma."

12:48, 11 February 2016

Moa: Jag vill jättegärna göra något mysigt på Alla hjärtans dag men min kille tycker att det är astöntigt att fira den. Hur får jag honom att tänka om?

Karin Isberg, relationscoach: Tycker han att det är töntigt så tycker han; det kan du inte ändra på. Men du kan tala om för honom att det skulle betyda mycket för dig om ni gör någonting tillsammans.

13:19, 11 February 2016

Jasmine: Jag skulle vilja ha lite tips på aktiviteter att göra tillsammans med min pojkvän på alla hjärtans dag, någon aktivitet som visar att jag tänkt till! Kram

Karin Isberg, relationscoach: Fråga din pojkvän vad som skulle göra honom glad. De flesta blir bara glada när någon anstränger sig för att lyssna och ta våra önskningar på allvar. Det gör inte din aktivitet sämre, tvärtom kan du vara säker på att den blir uppskattad!

13:20, 11 February 2016

Lena: Varför blir vi egentligen stressade av att behöva fira alla hjärtans, te x om man är singel

Karin Isberg, relationscoach: För det första: vi behöver inte fira Alla hjärtans dag. Vi väljer att göra det, precis som vi väljer att fira jul. Och Alla hjärtans dag är på många sätt som jul: en helt vanlig dag som vi väljer att lägga in massa symbolik i.

13:23, 11 February 2016

Annika: Jag och min man tänker helt olika inför Alla Hjärtans Dag. Han vill slå på stort med både blommor och godis, medan jag nästan blir provocerad. Resten av året är det nämligen inte så mycket blommor och snälla ord. Det känns inte helt ärligt. Lite som om han gör det för att slippa dåligt samvete. Det har blivit lite laddat efter de första Alla Hjärtans dag i vårt förhållande som blev jättejobbiga, så jag vågar inte ta upp mina känslor med honom.

Karin Isberg, relationscoach: Om du inte säger vad du tycker kommer det sannolikt aldrig att bli någon förändring. Du kan till exempel säga: "Älskling, jag vet att du verkligen anstränger dig för att göra en fin Alla hjärtans dag och jag uppskattar det. Men det som jag verkligen skulle vilja ha från dig är mer uppskattning alla andra dagar. Jag blir mycket gladare för en komplimang från dig en helt vanlig tisdag än vad jag blir för alla snälla ord på Alla hjärtans dag."

13:25, 11 February 2016

Monica : Fattar inte grejjen med Alla Hjärtans Dag. Är det inte meningen att man ska uppskatta varandra varje dag?

Karin Isberg, relationscoach: Jo självklart är det så. Och ju mer vi visar uppskattning och kärlek för varandra i vardagen, desto mindre viktigt känns Alla hjärtans dag. Om du känner att din partner älskar, uppskattar och ser dig i er relation har ni ju Alla hjärtans dag alla dagar :)

13:26, 11 February 2016

Ängslig: Jag är singel och ensam om det i min bekantskapskrets. Jag vet att det är dumt, men jag tycker att det är jobbigt när dom lägger ut alla gulliga ord som de får av sina partners. Jag vill så gärna ha en egen kärlek. Jag vill försöka kunna dela deras lycka, men jag kan inte. Hur ska jag göra.

Karin Isberg, relationscoach: Det är inte konstigt att du tycker det är jobbigt; det blir ju en påminnelse för dig vad du inte har. Sluta döm dig själv för det. Svartsjuka är naturligt i vissa lägen. Om du erkänner för dig själv att du är avundsjuk blir känslan lättare att hantera.

13:27, 11 February 2016

Isa: Ska jag ta det personligt om min kille inte tycker det är nån idé att fira alla hjärtans dag? OM jag inte tagit upp det skulle vi säkert inte ha gjort ngt speciellt.

Karin Isberg, relationscoach: Nej, du ska absolut inte ta det personligt. Det har ingenting med dig att göra. Men du verkar ha tagit upp det med honom och då har ni bestämt att göra någonting tillsammans. Det ska du ta personligt - för det visar att han bryr sig om dig.

13:29, 11 February 2016

Chris: Kan jag "tvinga" min partner att fira alla hjärtans dag även om hen tycker att det är jätteonödigt. Borde hen"ställa upp" eller borde jag "chilla"

Karin Isberg, relationscoach: Man kan aldrig tvinga en annan människa att göra någonting. Om din partner ställer upp för att du annars blir sur kommer hen att känna sig missnöjd och om du chillar kommer du att bli besviken. Berätta i stället att du förstår att Alla hjärtans dag känns onödigt för din partner, men att det är viktigt för dig och att du skulle bli jätteglad om ni kan göra någonting tillsammans.

13:30, 11 February 2016

Lena: Min man tycker att det är kommersiellt trams men jag blir besviken om jag ej blir firad, jag firar ju honom - hur ber jag om att bli firad på bästa sätt?

Karin Isberg, relationscoach: Din man kan fortsätta tycka att det är kommersiellt trams men ändå fira om han vet att det är viktigt för dig. Det är inte konstigare än att många vuxna tycker att julen är kommersiellt trams men firar det ändå eftersom de vet att julafton betyder mycket för deras barn.

13:32, 11 February 2016