Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Många är flygrädda men det finns en rad knep du kan ta till själv för att få bukt med rädslan Bild: Johnér och Pixabay

Så blir du av med din flygrädsla en gång för alla

”Tala om för flygpersonalen att du är rädd”

Så här i semestertider är det många som har bokat en flygresa någonstans för att koppla av. Men själva resan till målet kan vara allt annan än avkopplande. Det finns dock en hel del knep du själv kan ta till för att minska, eller kanske till och med bota, din flygrädsla.

Publicerad 2016-07-05 | Senast ändrad 2017-07-07 | Vardagspuls

Många upplever flygrädsla trots att de känner till att flygning är ett säkert sätt att transportera sig jämfört med andra färdmedel. Men att uppleva flygrädsla är inget konstigt i sig eftersom vår rädsla ibland kan vara starkare än vår förmåga att tänka logiskt.

Nyhetsmorgon i TV4  gästades av den erfarne piloten Rolf Bakken som blev inbjuden till programmet för att prata flygrädsla. Rolf Bakken är noga med att poängtera att flyg är det säkraste transportmedlet i hela välden men har förståelse för att människor är flygrädda. Bland sina egna passagerare har han själv märkt av att det finns rädsla och känslor av att inte vara helt bekväm.

– Man vistas i en miljö som man inte är van vid där det är litet och trångt och där man själv inte har någon kontroll, faktorer som spelar in för att många upplever flygrädsla, säger Rolf Bakken.

Anders Hansen chattar om jetlag

”Turbulens kan inte förstöra flygplanet”

Och så är det det där med den där turbulensen som kan få flygplanet att skaka ordentligt. Turbulens beror på att flygplanet kommer in i luftströmmar. Enligt Rolf Bakken är turbulens inte farligt men det är viktigt att ha säkerhetsbälte på sig eftersom du som passagerare sitter mer stilla i stolen då.

Rolf Bakken förklarar också att man alltid kollar av väder- och vindförhållanden från olika meteorologiska institut cirka 30 minuter innan det är dags att ge sig av ut i luften.

– På så vis vet vi vad vi har att vänta under flygningen, säger han.

Bästa tipsen för mellanlandningen

Pilotens 3 bästa tips mot flygrädsla

 1. Se till att få en god natts sömn.
 2. Kom i tid till flygplatsen så att du slipper känna dig stressad.
 3. När du kommer ombord kan du be kabinpersonalen om att få prata lite med piloten. Det kan lugna ner dig.

13 tips som gör dig mindre flygrädd

Nedan har vi sammanställt några kloka råd från sajten flygradd.se och Swedavia.

 1. Fråga dig själv varför du är rädd? När du tagit reda på svaret är det lättare att behandla och förändra din rädsla.
 2. Är du rädd för turbulens? Ta reda på vad det egentligen innebär. Du kommer att känna dig lugnare när du vet.
 3. När det gäller flygolyckor är det faktiskt större risk att du råkar ut för något när du kliver ut i gatan.
 4. Några dagar eller veckor innan resan kan du åka till en flygplats för att bekanta dig med miljön. Kanske kan du ta en fika där och bara titta på flygplanen som lyfter och landar.
 5. Ta på dig kläder som du känner dig bekväm i.
 6. Tala om för flygpersonalen att du känner dig rädd. Förhoppningsvis känns det lugnare efter att du bytt några ord med dem. Personalen är van vid att prata med människor som är flygrädda!
 7. Det är alltid bra att sova och äta ordentligt innan du ska ge dig iväg ut i luften eftersom det lugnar nerverna.
 8. När du väl sitter där i flygstolen, försök fokusera på ditt semestermål och allt kul du ska ha. Försök hålla de negativa tankarna borta.
 9. För en del kan alkohol under flygningen fungera lugnande men kom ihåg att alkohol kan göra att du blir mer rädd.
 10. Konstiga ljud tycker man sig höra då och då under en flygtur. Stilla din oro genom att fråga personalen vad ljudet eller skakningen beror på.
 11. Ta djupa andetag.
 12. Det är inte helt fel att ta med sig någonting som får dig att känna dig som hemma. Kanske en bok eller en film. På så vis kan de obehagliga tankarna skingras och du kan känna dig tryggare och lugnare.
 13. Vid stark oro för att flyga finns det hjälp att få genom kognitiv beteendeterapi, KBT.

Källa: Nyhetsmorgon