Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Se läxläsningen tillsammans med ditt barn som en mysig och rolig stund skriver Vardagspuls Hillevi Wahl Bild: Mostphotos

Så får ni en mysigare och roligare läxstund tillsammans

Hillevi Wahl: ”Det kan bli väldigt bra samtal”

Har du också tjatat, gnatat och mutat för att barnens läxor ska bli gjorda i tid? Känns det ibland hopplöst med allt extraarbete hemma? Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl delar med sig av sina 10 bästa tips för en mysigare och roligare läxstund.

Publicerad 2017-09-21 | Hillevi Wahl

Läraren och författaren Pernilla Alm har nyligen kommit ut med en handbok för dig som vill ha en effektiv och rolig läxläsning med ditt barn: Läxhjälp (HarperLife förlag). Jag har fått förmånen att bidra med mina bästa tips eftersom jag alltid har älskat att hjälpa barnen med läxorna. Delvis för att jag tycker det är en fin stund att få sitta ner med varje barn och lyssna på deras tankar och funderingar – men också för att jag håller min egen hjärna igång. Jag blir helt enkelt glad av att lära mig nya grejer.

Som mycket annat handlar läxläsning om med vilken inställning vi går in i en uppgift. Hatar vi det, smittar det av sig på barnen. Och tvärtom. Tack och lov går allt att öva upp, även läxglädjen.

Här är mina tio bästa tips:

 1. Kom varandra lite närmre. Se läxläsningen som en mysig stund, en chans att titta in i barnens vardag. Det kan bli väldigt bra samtal om allt från självkänsla till kärlek eller hur man själv var som barn.
 2. Gör det roligt! Ju mer ni kan fnissa och skratta, desto mer avstressande blir det. Då fastnar allt bättre.
 3. Rör på er. Använd gärna rörelse, inomhus eller utomhus. Plugga in tabeller när ni är ute och går med hunden. Dansa in glosor! Använd rytmen i både orden och musiken. Det kan vara lite hur som helst. I vår familj ser vi nog mest ut som Mick Jagger allihop.
 4. Bjussa på dig själv, hjälp dem minnas med charader och associationslekar. Låt läxläsningen bli en helkroppsupplevelse. När min 14-åring skrattar och säger ”Mamma, kan du inte skaffa en YouTube-kanal?”, då vet jag att jag har gjort rätt.
 5. Gör lite varje dag. Det får gärna vara buslätt. Nästan så det inte känns som en läxa. Ibland kan jag köra ett litet spontanförhör när vi går och handlar eller går ut med hunden. Eller när vi åker bil – då kör vi spanska verb och jublar åt varje rätt svar. (Det är viktigt att jubla och fira varje sak som blir rätt!)
 6. Berätta att du är stolt. Träna inte bara läxor, utan barnens självkänsla. Så viktigt! Låt dem säga minst tre saker de har gjort som är bra varje dag. Det öppnar upp. Älska dem oavsett. Berätta hur stolt du är över att just de är dina barn. Alltid.
 7. Strukturera. Hjälp dem att dela upp läxorna så att inte allt kommer på en gång. (Då blir det bara kaos i huvudet och de tror att de är dumma i huvudet. Inte bra).
 8. Tagga ner själv. Det viktigaste är att de mår bra. Var lyhörd. Välj dina krig.
 9. Ät och drick.  Se till att de äter innan de gör läxor. Se till att du har fått något att äta – och kaffe! Så du kan tänka.
 10. Sov ordentligt. Se till att de sover och stänger av mobilerna på nätterna.