Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Såhär fixar du julen på bara en dag. Planering är viktigt. Bild: Johnér

Så fixar du allt inför julen på en dag

Kanske känner du dig stressad inför jul? Ta det bara lugnt! Med lite planering och hjälp går det mesta att fixa på bara en dag. Här kommer några värdefulla tips.

Publicerad 2016-12-15 | Senast ändrad 2017-12-06 | Vardagspuls

Skriv listor

Tidspressen i december kan vara stor. Istället för att bli stressad av allt som måste göras föreslår vi att du gör listor och planerar smart. Då är det möjligt att göra allt på en och samma dag.

Handla mat online

Det här med att handla och laga julmaten kan vara tidskrävande. Men glöm inte att det även går att handla mat online. Priserna är det inte så stor skillnad på, leveransen är ofta gratis eller billig och går att anpassa till när du är hemma.

Planera dina julklappar

Planera julklappsköpen i god tid innan du ska handla. Var noga med att kolla var du ska köpa varje klapp och om affären har det i lager och vilka öppettider de har. Dessutom går det mesta att köpa online vilket sparar en massa tid. Se även till att du får det levererat i god tid innan julafton.

Beställ granen

Om du inte har hunnit köpa och sätta upp en gran går även det att få levererat hem. Då slipper du dessutom att kånka på den.

Om ekonomi finns

Tillbaka till matspåret eftersom julen handlar om det till stor del. Om det känns för tungt att laga allt själv kan catering vara en bra sak som sparar mycket tid.

Knytkalas för hela slanten

Varför ska bara en vara ansvarig för maten? En modern och vettig sak kan vara att planera jullunchen som ett knytkalas. På så sätt överbelastas inte en enskild person.

Planera ditt pynt

Bestäm i förväg hur du ska pynta. Rita eller skriv gärna hur det ska se ut så att du kommer ihåg. Kanske kan du till och med köpa pyntet på nätet i förväg?

Kom ihåg!

Om du valt att köpa mycket saker online, glöm inte att köpa presentpapper. Det vore ju tråkigt om du sitter med alla klappar klara men har inget att slå in det med. Glömmer du i alla fall så fungera alltid tidningspapper...

Sist men inte minst: Ta det lugnt och njut! Det viktigaste på julen är ju trots allt att ta hand om sig själv och sina nära. Vem bryr sig om det är lite smuts i hörnen eller om köttbullarna blev lite brända? Förmodligen ingen förutom du.