Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

resa ensam Bild: Johnér

Så lyckas du med singelresan

”Resenärer gillar att prata med andra resenärer”

Resa för två? Nej, så behöver det faktiskt inte vara. Faktum är att det går precis lika bra – om kanske till och med bättre – att resa på egen hand. Så här får du ut så mycket som möjligt med soloresan till solen.

Publicerad 2016-05-20 | Senast ändrad 2016-08-02 | Vardagspuls

Dags att ta fram solhatten, solglasbrillorna och favoritboken och sätta dig i en solstol och bara njuta!

Du behöver inte ta hänsyn till någon annan. Du hinner få tid för dig själv att reflektera över saker och ting. Du kan gå vart du vill, när du vill och du kan äta precis när du vill, utan något krav från någon annan. Att resa på egen hand har så många fördelar. Bara det faktum att du inser att det går alldeles utmärkt att inte ha med sig någon stärker dig och kommer antagligen ge dig bättre själföretroende inför andra saker.

Enkelt att få kontakt med andra

Många som reser själva upplever att de kommer i kontakt med så många andra människor om de inte har något resesällskap som man fokuserar på. En av dem är resejournalisten Cecilia Billgren. Hon säger till tidningen Topphälsa att hon aldrig haft så roligt och fått så många spännande möten som när hon reser själv.
– Visst, precis i början när man kommer till ett nytt ställe kan det vara lite jobbigt. Men ofta går det fort att få kontakt, säger hon och tipsar om att man exempelvis kan fråga om stolen bredvid är ledig.
– Mer än så brukar sällan behövas. Resenärer gillar att prata med andra resenärer.

Solo på chartern

Många researrangörer har sett potentialen i att utveckla och satsa på ensamresenärer och allt fler riktar in sig på det här i form av exempelvis träningsresor och safariutflykter. Flera av de stora researrangörerna i Sverige har lanserat konceptet Solo vilket innebär att du kan boka ett enkelrum utan att betala extra tillägg.

Även researrangören Jungfruresor som riktar in sig på resor för enbart kvinnor erbjuder alltifrån vandringsresor till kulturresor. Ofta delar man rum med någon i dubbelrum, men man kan också betala lite extra för ett enkelrum. Det finns också många safariturer som inriktar sig på soloresenärer, däribland Rosa bussarna, där man enkelt träffar nya vänner då många åker ensamma med bussarna och är öppna för att träffa nya människor.

Så våga resa själv – det kommer stärka dig enormt, inifrån och ut!

  1. Rätt inställning är a o. Det är inte synd om den som reser själv, snarare tvärtom. Det innebär att det är en stark individ som inte behöver någon annan för att resa.
  2. Den som reser själv har oftast lättare att slå ihop sig med andra resenärer. Du har alltså mycket större chanser att lära känna massor av nya människor och ta del av intressanta samtal och möten.
  3. Om du vill gå ner i havet men inte lämna dina värdesaker på stranden så kan det vara smart att ha en vattentät påse eller liknande att hänga runt halsen där du kan stoppa ner pengar och dyligt i.
  4. Om det känns jobbigt att gå ut och äta middag själv så kan du ju alltid ta med dig en bok eller dator. Eller varför inte köpa med sig någonting och sätta dig i solnedgången på stranden på en filt?
  5. Vem är det som säger att man inte kan gå ut på kvällen om man inte har någon i sällskap? Du kommer upptäcka att det går ut massor av personer själva, ställ dig i baren eller sätt dig vid ett bord och var inte rädd för att söka kontakt eller att folk söker kontakt med dig!
  6. Håll koll på din packning – hur självklart det än kan låta. Men reser du ensam har du ingen annan som gör det åt dig – förutom tjuven.