Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Tina Löfström på Vardagspuls tipsar om hur du kan minska stressen inför jul Bild: Pixabay, press

Lyckoexperten: Så minskar du stressen inför jul

3 sätt att varva ner i julstöket

Julen står snart för dörren och det ska pyntas, bakas, handlas, lagas, städas och fixas. Allt detta i kombination med ett heltidsjobb, vardagens bestyr och fritidssysslor kan få vem som helst att duka under för stressen. Vardagspuls lyckoexpert Tina Löfström tipsar om hur du minskar stressen och får den där efterlängtade julefriden.

Publicerad 2016-12-02 | Tina Löfström

Julen är en högtid för lugn och ro, mysiga stunder med familjen och njutning, vilket kan vara svårt att se i den stress som kan komma av allt piffande innan. Men måste det vara så stressigt? Nej! Det finns bra knep för att hantera allt på ett sätt som ger den där julefriden vi alla längtar efter – under hela december! Alla knep är dessutom hämtade direkt ifrån den bästa stressforskningen och är superenkla att använda.

  1. Andas in lugnet. Medveten andning, alltså att fokusera på sin andning och att lägga andetagen i magen drar ner stressnivåerna avsevärt. Andningen går upp i bröstet/halsen och blir snabbare när vi är stressade så genom att aktivt sänka andningen och lugna den – lugnas också kroppen. Det bästa med detta knep är att det funkar precis överallt. Så när du står där i kön på affären, med 40 personer framför dig med fullastade kundvagnar och du egentligen ska vara på julfika hos svärmor om 20 minuter – ANDAS!
  2. Återhämtning. Precis som att vi mår bäst att jobba i lagom mängd, så mår vi bäst av julstök i lagom mängd. Studier visar att produktiviteten ökar när vi tar oss tid för pauser och återhämtning – vilket såklart gäller jultankarna också. Istället för att stressa över allt som ska göras, är det bättre att planera när du ska göra det och bara göra det då. All annan tid emellan kan man lägga på att mysa runt i tofflorna hemma eller hänga med vännerna. Då vet du att du kommer att vara mer produktiv när det är dags!
  3. Sprid extra julglädje. Vare sig det handlar om att julhandla eller att baka lussekatter med familjen, så ger december oss extra många möjligheter att skänka julglädje till andra. Detta av den enkla anledningen att vi oftare är i sociala situationer under julperioden. Förra året stod jag i kön för att betala julklappar med en superstressad småbarnsmamma med två trötta barn stod bakom mig. Jag frågade henne om hon ville gå före mig och likaså gjorde två stycken personer före mig i kön. Mamman vart oerhört glad och sprack upp i ett leende och vi andra stod och log av känslan att ha gjort en liten god gärning som inte kostade oss något. Så håll utkik efter möjligheter att hjälpa när du har människor omkring dig. Det kan göra deras dag lite enklare och gör definitivt din dag härligare. Att det dessutom är stressreducerande att hjälpa andra är en härlig bonus!

Läs mer: Minnesreglerna som motar julstressen