Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Flicka ligger på gräsmatta och tar det lugnt Bild: Mostphotos

Hillevi Wahl: Gör ”ingenting” på semestern – och må som allra bäst

Så slipper du stressen under semestern

Låt inte semestern bli en tävling om vem som besöker flest platser eller gör av med mest pengar. Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl har ett fantastiskt tips till alla semesterfirare därute: Skippa stressen och chilla istället.

Publicerad 2017-05-23 | Senast ändrad 2018-06-18 | Hillevi Wahl

Kommer ni ihåg när sommarlov och semester faktiskt var en tid för vila? Numera är det snarare en tävling om vem som reser mest antal kilometer per vecka och gör av med mest pengar per barn. Om du då inte har så mycket pengar och svårt att resa iväg – då blir det en extra stress över det. Men sluta genast stressa över semestern och pengarna. Det nya svarta är att chilla. Ju mer du kan chilla och stressa av, desto fler poäng får du, jag lovar. Både hos barnen – de älskar att chilla – och av alla sönderstressade kollegor.

Det absolut hetaste svaret på frågan ”Vad gjorde du på semestern?” är faktiskt: ”Ingenting!” Jag skojar inte. Detta ”Ingenting” ska helst sägas med ett lagom relaxat ansiktsuttryck. Lite som om du faktiskt yogat hela sommaren. På balkongen eller vid närmaste strandkant. Bara djupandats, liksom.

Skippa åksjuka och lekland

Men barnen då? Blir de inte rastlösa? Får de inte skörbjugg eller men för livet av ett sommarlov hemma i stan, undrar kanske Vän av Ordning. Nej, är mitt korta svar på den frågan. Inte fler men än av tvingas åka runt i en het bil och krokna av åksjuka på sin hetsiga färd kors och tvärs över Sverige för att kunna pricka av så många släktbesök och lekland som möjligt på de där fyra veckorna när vi skulle ha vilat upp oss.

När jag frågar mina barn, som provat både det ena sättet och det andra, så säger de att de vill stanna hemma i sommar. Inte åka runt. Bara få sova ut på morgnarna och slippa läxorna och faktiskt umgås med sina föräldrar. Det är lyx för barnen, att få göra saker tillsammans, utan att någon sitter klistrad vid en telefon eller en dator.

Här är mina ungars förslag på bra och billiga sommarnöjen:

 1. En picknick i parken.
 2. Spela fotboll
 3. Bada vid en strand
 4. Spela spel. Sådana där i pappkartong. (Finns billiga på loppis)
 5. Gå på upptäcktsfärd i sin egen stad
 6. Gå och fika
 7. Få ihop ett kompisgäng och köra roliga stafetter på en gräsmatta och kanske grilla korv efteråt.
 8. Bara ligga på en gräsmatta och mysa
 9. Cykla på en utflykt 10. Spela badminton. Eller tennis på en gratis tennisbana. Eller kasta frisbee eller ha vattenballongkrig eller… just det, eller bara chilla.

Nummer 1 på barnens semesterlista är en picknick i parken.
Här hittar du inspiration och en mängd recept på