Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Ensam i jul? Det finns en hel del du kan göra för att råda bot på ensamheten? Bild: Johnér

Du behöver inte vara ensam i jul

8 smarta sätt som råder bot på ensamheten

För många är julafton den mysigaste dagen på hela året, för andra den svåraste. Så vad kan man göra i juletider för att slippa ensamheten? Vardagspuls vet!

Publicerad 2016-12-21 | Alexandra Lönnroth

Engagera dig som volontär

Varför inte jobba ideellt under julen? Det finns flera organisationer som söker aktiva medlemmar. Som volontär hjälper du till frivilligt utan ekonomisk ersättning. Förutom att du gör något bra för någon annan så träffar du förmodligen godhjärtade människor. Sök runt på nätet så hittar du organisationer i din närhet.

Ta hjälp av sociala medier

Har du sociala medier? Bra, ta hjälp av dem Annonsera ut att du inte har några planer under julhelgen och se vad du får för respons. Kanske blir du positivt överraskad över hur många som faktiskt bryr sig om dig.

Hitta nya vänner online

Nuförtiden finns det många sajter för dig som vill skaffa nya vänner. Varför inte börja din jakt redan nu? Det finns mer specifika sajter och sajter som är mer allmänna. Kanske hittar du en ny bästa vän inom kort.

Ring på hos dina grannar

Gå över och önska dina grannar en god jul. Om du har tur blir du inbjuden att stanna kvar. Blir du inte det har du i alla fall varit en riktigt fin granne och det är inte illa.

Bjud över någon annan som är ensam

Vet du om att även någon annan ska fira jul ensam – varför inte bjuda över hen hem till dig? Det är ett jättebra sätt att göra någon annan glad, få en ny vän och råda bot på din egen ensamhet.

Bunkra upp framför Tv:n

Väldigt ofta kan man känna att det inte går något bra på tv. Men så är inte fallet på julafton. Förutom Kalle Anka brukar det vara många filmer som går. Köp en massa god mat, dyk ner djupt i soffan och försök att njuta av lugnet runt omkring dig.

Besök en kyrka

Många församlingar har julmässor med olika musiker och körer under julen. Varför inte besöka närmaste kyrka, lyssna på fin musik och träffa människor du förmodligen inte skulle ha träffat annars. 

Gör någon annan glad

Det finns människor som inte har råd att ge julklappar till sina barn. Varför inte köpa julklappar till dem? Det kanske inte kommer råda bot på din ensamhet men det kommer definitivt att plussa på ditt karmakonto. En liten god gärning som gör mycket för någon annan.