Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Familj promenerar på strand Bild: Mostphotos

Sarah swishar ihop fina sommarminnen

Behövande barnfamiljer får ekonomisk hjälp till sommarnöjen

Det finns så många bra sätt att hjälpa sina medmänniskor på. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något skriver Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl som i denna krönika uppmärksammar ett initiativ som tagits för barnfamiljer som inte själva har råd att göra aktiviteter i sommar.


Publicerad 2017-06-15 | Hillevi Wahl

I veckan läste jag om ett nytt fantastiskt initiativ. Många ensamstående föräldrar har svårt att få ekonomin att gå ihop under sommarmånaderna, och alla mammor och pappor vet hur mycket det svider i hjärtat när man inte kan ge sina barn några fina sommarminnen. Det är knappt att pengarna räcker till mat och räkningar. Då är det en himla tur att det finns människor som Sarah Åkerholm.

Hon gjorde ett inlägg på en facebooksida, där hon erbjöd en ensamstående mamma att komma och bo tillsammans med sina barn i en lägenhet på Gotland. När hon hade publicerat sitt generösa inlägg fick hon ett enormt stort gensvar. För den tacksamma mamman hade först inte pengar till båtbiljett eller bussbiljett.

– Vi swishar pengar till biljetter, sa andra människor. Inga problem.
– Vi skickar pengar till mat, sa andra.
– Vi bjussar på inträde till Kneippbyn, sa äventyrsparkens ägare.

Plötsligt hade familjen en fantastisk sommarsemester att se fram emot. Bara för att människor gick ihop och gjorde något bra tillsammans.

Sommarhus lånas ut

Då föddes en lite större idé hos Sarah. Om hon och hennes nya vänner på Facebook kunde hjälpa en familj med kämpig ekonomi, då kanske de skulle kunna hjälpa flera. Hon startade facebookgruppenn, ”Sommarminnen 2017” och det dröjde inte länge förrän gruppen hade över tusen medlemmar som bara ville vara med och hjälpa till.

Någon i gruppen har erbjudit en stuga, andra har bjussat på enorma specialglassar, eller busspengar och inträden på roliga nöjesparker. En kvinna som hade egna hästar bjöd på ponnyritt och fika och att få sköta en höst för en dag. En familj fick inte bara bo i ett sommarhus, ägaren gav dem även kläder till sommaren och hösten. En mamma fick en gratis ansiktsbehandling. Vilken lyx för någon som aldrig har råd att unna sig, tänker jag. Och vilka fantastiska människor som finns, som bjussar så generöst på allt de kan avvara.

Fram till i dag har gruppen kunnat hjälpa 26 familjer. Jag får lite glädjerysningar av det.

– Väldigt många sommarstugor har erbjudits av privatpersoner, ett företag har erbjudit att låna ut en fulltankad bil under en vecka. Ett hotell har erbjudit rum och Stockholmspasset. En medarbetare på Gröna Lund har skänkt alla sina fribiljetter. Frivilliga har jagat biljetter.

– Jag samordnar allt, tar emot pengar, fördelar, och köper det som behövs, säger Sarah.

Familjer och erbjudanden matchas

Det enda som egentligen behövdes var någon som Sarah som styrde upp det, som såg till att givarna och mottagarna hittade varandra.

– Vi matchar ihop erbjudanden med behövande familjer och ser till att de får kontakt. Vi ser sedan till att familjer får tillräckligt mycket ekonomiskt bidrag för att göra semesterupplevelsen komplett, förklarar hon. Och vi som jobbar med detta gör det naturligtvis helt utan egen vinning, säger Sarah.

Men i hjärtat vinner ni, tänker jag. I hjärtat blir ni miljonärer. Det som varit så otroligt med detta initiativ är alla som swishar.