Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

”Inte dricka på 18 år?” Louise: ”Ingen dum idé”

Det var bra fart i chatten när Louise Hallin satte ner foten om hur man ska hantera alkohol med barnen i närheten.  

Publicerad 2015-03-02 | Vardagspuls

Kommentar från lina 
Man ska inte dricka alkohol när man är gravid, man ska inte dricka alkohol när man ammar, man ska inte dricka alkohol när man är förälder över huvudtaget! - känns som en dödsdom! Ska jag inte dricka på 18 år?
Louise Hallin: 
Hej Lina, tja det är ingen dum idé faktiskt! Inte för barnen i alla fall. Men annars kan du ju helt enkelt bestämma en fungerande strategi och gräns och försöka se till att du inte dricker när barnen är närvarande.

Kommentar från Greta S 
Hur gör man med en mamma som är fosterfamiljsmamma som dricker varje helg å minstingen är ca ett år?
Louise Hallin: 
Hej Greta, det är en mycket oroande situation. Om du finns i den familjens närhet tycker jag att du ska göra en orosanmälan till sociala myndigheterna på orten. Det kan du göra och vara anonym. Du tar ett stort och viktigt ansvar för detta lilla barn, tänk på det du och känn dig stolt.

Kommentar från Maja 
Vilka moralkakor - ger bara dåligt samvete.
Louise Hallin: 
Hej Maja, ja det har du alldeles rätt i! Skuldkänslor är inte så pjåkiga att komma i kontakt med, då får man oftast lite insikt om att man inte riktigt beter sig som man ska och då kan man korrigera det. När man avväger sina handlingar innan man gör ngt så känner man inga skuldkänslor.

Kommentar från mormor K 
Själv dricker jag ingen alkohol. Min dotter och hennes man dricker ofta vin framför barnen 7 och 10 år gamla. Upplever att de är beroende av drickandet. Vet ej hur jag ska hantera det.
Louise Hallin: 
Hej mormor K, du behöver prata med din dotter om din oro. Prata bara om dig själv, inte om henne. Om du har tur och er relation är god så kommer hon troligen ta till sig efter ett tag vad du sagt. Man får oftast stå ut med att det kommer ganska starka motreaktioner i början. Vanligtvis lugnar det ner sig efter hand. Framhåll gärna att du verkligen oroar dig för henne mest, vänta lite med barnen.

Kommentar från Dia
Man ska inte dricka nån form av alkohol i närheten av barn. Dessutom blir det skuldkänslor om man nu för modan skulle bli för full. Tyvärr har jag sett o upplevt det negativa med alkohol. Borde finnas förbud alla dagar utom lördagar.
Louise Hallin: 
Hej Dia, bra råd! 

Kommentar från Milli 
Hej! Min sambo dricker stora mängder i smyg. Vi har en dotter på 3 år som jag är orolig för att lämna hemma tillsammans med honom om jag Ska bort. Är rädd att något ska hända när jag är borta. Har därför slutat Hitta på saker med vänner och har börjat ljuga för att alltid vara hemma! Har pratat med honom och han lovar gång på gång! Ska jag lämna honom eller kan han sluta?
Louise Hallin: 
Hej Milli, nu är det dags att du söker hjälp för egen del så kommer troligen den vården ganska snabbt invitera din man till samtal. Det finns rikligt med alkoholbehandlingskliniker och mottagningar i Sverige. Ring en av dem och beställ tid för egen del och berätta för din man att du ska gå på möte där. Smyg inte med detta. Inled den långa och svåra resan att få hjälp till er båda. Du kan inte skilja dig från en man som är ditt barns pappa oavsett om ni lever ihop eller inte. 

Kommentar från Guest 
Ni säger ju att man inte ska dricka framför barnen men hur är de när dom sover då? Är de okej att ta en öl då?
Louise Hallin: 
Hej Guest, se till att inte alla vuxna hemma dricker samtidigt. Om det händer ngt, barnen kan bli sjuka osv så är det inte kul att få skarpa blickar från jourhavande Dr om att man luktar vin tex. 

Tack för nu ses snart i rutan
/Louise Hallin

 

Vill du prata mer om saken?

ACA, Adult children av alcoholics

Al-Anon (och Alateen

IOGT-NTO har alkoholrådgivning på telefon eller e-post.

Den som tycker att julen är jobbig kan följa med UNF till franska alperna och åka skidor i stället för att fira hemma. 

Junis rapport 

Drugsmart är CAN:s webbplats för ungdomar där du kan få svar på frågor samt hitta kontaktuppgifter till stödgrupper.

Maskrosbarn är en ideell förening som ger stöd till ungdomar.

Stiftelsen Trygga Barnen

Källa: Accent