Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

ge dig själv en självmedkänsla-julkalender i jul tycker Hillevi Wahl Bild: Pixabay, press.

Gör en självkänsla- kalender till dig själv!

”Självkänsla är vad man är – inte vad man gör”

Vad måste vi göra för att duga? Sanningen är att vi duger alldeles utmärkt som vi är. Vi är alla, var och en av oss, satta till den här jorden med ett unikt livssyfte, skriver Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl som uppmanar alla att så här inför jul göra sin egen självkänsla-julkalender.

Publicerad 2016-11-30 | Hillevi Wahl

Jag sträckläste Mia Törnbloms böcker i somras. Och blev lite lycklig. För de där böckerna är så lättlästa och hand-on. Det fanns en speciellt bra och fin ungdomsbok som heter ”Du äger”. Den förklarar för barn och unga hur självkänsla funkar, att det inte är något man föds med utan något som man tränar upp. Och det är verkligen aldrig för sent att börja öva. När min 13-åring läste boken – och älskade den, hurra! – så började vi göra en övning med hela familjen på kvällarna.

”Säg tre bra saker du har gjort i dag?”

”Jag har gjort mina läxor. Jag har gått ut med hunden. Och jag har hjälpt en kompis.” sa 13-åringen.

Bra, sa jag och kollade på sidan 43 där man ska koppla varje grej till något man är. För det är just det som är självkänsla – något man är, inte gör.

”Då är du ambitiös, omtänksam och hjälpsam”, sa jag.

Han lyste upp som en sol. Varje gång. Det var så himla skönt att vara alla de där grejerna. Att får höra det rentav. Många gånger om. För så är det ju med ordens makt. Allting som upprepas tillräckligt ofta blir sant. Vi har gjort likadant med alla barnen och mig och min man. Men allra viktigast har jag ändå känt att det var för 13-åringen. Det är i den skälvande åldern de behöver självkänsla mest.

"Du duger som du är"

Jag tror vi behöver öva lite på det här, allihop. Vi har blivit itutade att tro vi måste prestera för att bli älskade. Och vi har så lätt att hänga upp oss på allt som blev fel, eller allt vi inte är. Vi jämför oss med miljoner andra på internet och hur vi än vänder oss så finns det alltid de som springer fortare, har smalare midja, ett mer välstädat, organiserat hem, lagar bättre ekologisk mat, reser på lyxigare familjeresor eller bara råkar bli geniförklarade innan de hunnit fylla 20.

Och då kanske vi sitter här, i vår slitna morgonrock medan dammet yr runt fötterna och funderar på vad vi ska bli när vi blir stora. Och vad vi måste göra för att duga.

Sanningen är att vi duger alldeles utmärkt som vi är. Vi är alla, var och en av oss, satta till den här jorden med ett unikt livssyfte, Det är min absoluta övertygelse. Vad det är, vet bara du. Och om du inte vet kan du tänka så här: Tänk dig att du står vid din egen dödsbädd. (Ja, jag vet. Det kanske inte är världens roligaste tanke, men jobba med mig här). Du har levt ett ganska långt liv och nu är det dags att ta farväl. Vänd dig om och titta tillbaka på ditt liv, som om det vore en bred autostrada du har framför dig. Fråga dig själv: ”Vad vill jag att mitt liv ska ha handlat om?” I stora drag. Inte på detaljnivå - utan i stora drag.

Där. Exakt där är ditt livssyfte. För när man vet det, vad man vill att ens liv ska ha handlat om när man en gång dör, då är det mycket lättare att välja bort allt det där andra. Som andra tycker att man borde göra eller vara, eller bruset från facebook eller instagram eller vad det nu är som stör. Och nu när du vet det, och vem du egentligen är, så skulle jag vilja att du gjorde en helt egen julkalender till dig själv. Med 24 luckor. Och i varje lucka ska det stå en bra grej som du har gjort – och som du är. Jag lovar att den kommer att göra skillnad.

PS. Ibland kan det vara svårt att komma på bra saker om sig själv. Här är en lista på positiva egenskaper som du kan använda. Den finns i Mia Törnbloms bok ”Du äger”:

Ambitiös

Avspänd

Balanserad, Berömmande, Beslutsam, Busig

Cool

Delaktig, Driftig, Drömmande, Duktig

Effektiv, Eftertänksam, Empatisk, Energisk, Engagerande, Entusiastisk

Finurlig, Flexibel, Fri, Fördomsfri, Förlåtande, Förstående

Generös, Genialisk, Glad

Handlingskraftig, Harmonisk, Hjälpsam, Hoppingivande, Händig, Hänsynsfull Impulsiv, Initiativrik, Intressserad

Klok, Koncentrerad, Kreativ, Kul, Kunnig, Känslig, Kärleksfull

Lugn, Lyhörd, Lysande, Lyssnande, Lojal

Modig, Mogen, Motiverad, Mysig, Mänsklig

Noggrann, Nyfiken, Nöjd

Omtänksam, Optimistisk, Orädd, Osjälvisk

Pedagogisk, Personlig, Positiv, Proffsig, Påhittig, Pålitlig

Respektfull, Rättvis

Seriös , Skojig, Skön, Självständig, Självsäker, Smart, Snäll, Spontan, Stabil Stark, Stöttande, Sårbar

Tillgiven, Tolerant, Trevlig, Trygg, Tuff