Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Släng ut det gamla – ge plats för det nya Bild: Johnér

Släng ut det gamla – ge plats för det nya

Passa på att städa ut en massa annat när du städar bort julpyntet. Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl förklarar hur.

Publicerad 2017-01-02 | Hillevi Wahl

Gott nytt år, på er, kära läsare. Vilka nyårslöften hade ni? Mina hittade jag på en instagrambild och de var så här:

 • Mer roligheter
 • Fler äventyr
 • Mer sömn
 • Fler skratt
 • Mindre negativitet
 • Mindre stress
 • Mer kreativitet och mer kärlek

Jag är redo. Men är du? Har du plats för det nya? Eller är det redan proppfullt med annat?
Snart ska julen ut. Granen, julpyntet och allt det andra. Trettondag Knut då ska julen ut, heter det. Men det finns ingen lag på det. Så på nyårsafton fick hela min härliga familj ett ryck och röjde undan julen och allt det som vi inte längre behövde. Det tog några timmar och blev lite svettigt – men herregud så skönt det var när det var klart.

Nu finns det plats för det nya, roliga, avstressande.

Tre tips som ger utrymme

Här är mina tre bästa januaritips för att skapa plats för det nya:

 1. Sälj böckerna. Jag älskar böcker. Men varför inte dela med sig av läsglädjen?
  Redan i december insåg vi att barnens fantastiska böcker, som kanske bara blir lästa en gång, bara stod i bokhyllan och tog plats. Vi beslutade gemensamt att sälja av allt de inte längre läste till skolans facebookloppis (vi föräldrar har en grupp på facebook där vi säljer bland annat kläder, leksaker och sportutrustning till varandra på skolan). Vi tog tio kronor per bok, för att alla skulle ha råd. Och haleluja, barnen fick 1200 kronor att dela på – och köpa julklappar för.
 2. Rensa ut gamla kläder. Har du inte använt plagget på ett år, så kommer du förmodligen inte att använda det 2017 heller. Ge bort, sälj eller kasta! Även om ditt nyårslöfte är att gå ner i vikt, så kommer du att vilja ha nya, roliga kläder allt eftersom. Tro mig.
 3. Rensa på din egen hårddisk. Och då menar jag inte datorn, utan den du har i huvudet. Vi får 34 GB information varje dag, som hjärnan måste hantera. Trettiofyra gigabyte! Det är nästan omöjligt mycket. Om du lade in det på din laptop skulle den krascha efter sex dagar.
  Du kan tycka att du ”slappnar av” med facebook och sociala medier. Men det tycker inte din hjärna.
  Logga ut ett par timmar varje dag. Logga ut ett par heldygn i månaden. Du stressar garanterat av – och gör plats i huvudet till roligheter, äventyr, sömn, skratt, kreativitet och kärlek.

Börja det här året med att ge dig tid. Tid att fylla hjärnan med dina egna tankar och sådant du längtar efter. Äg din tid. Äg ditt liv. Gör fysisk plats i garderoben, i bokhyllan och på ditt skrivbord. Släng ut allt det gamla med julpyntet – och ja, det är helt okej att göra det redan i dag.