Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

kim cattrall jennifer aniston Bild: Michael Spingler, Todd Williamson/TT

Stjärnorna: Därför älskar vi att åldras

9 röster om vinsterna med att mogna

Att säga att Hollywood är åldersfixerat är en underdrift. Särskilt hårt bedöms kvinnorna framför kameralinsen.
Men här är stjärnorna som hittar stora fördelar med att åldras – och har underbara skäl till det.

Publicerad 2015-05-19 | Vardagspuls

”Jag mår bättre nu än vad jag någonsin har mått. Jag tittar på bilder av mig själv när jag var yngre och tänker ”Gud, jag var så vacker där, men jag tyckte inte det då” eller rentav ”Wow, jag ser så mycket bättre ut nu. Jag var så en sådan tönt och jag kan se på bilderna hur osäker jag var, jag försökte vara något som jag inte var, men på den tiden trodde jag att jag var cool."
Elle MacPherson, modell, 51, till The Telegraph

"Jag tar hand om mig själv. Jag är i bra form. Jag kan visa min röv när jag är 56, eller 66, eller 76. Jag har förtjänat det."
Madonna, 56, artist, till Rolling Stone

”Det finns ett talesätt att med åldern ser du ut på utsidan som du är på insidan. /…/ Om du är en person som ler ofta, så kommer du få fler glädjerynkor. Dina rynkor speglar den väg du har valt, det är som kartan över ditt liv”
och
”På ett sätt känner jag mig vackrare än jag någonsin har gjort eftersom jag har ett tillfredsställande liv, mina barn och barnbarn är min stora stolthet, likväl som vad jag har skapat i mitt yrkesliv. /…/ Jag kan inte låtsas att jag är yngre än jag är, men jag har levt mitt liv så fullt ut att det känns som att jag har levt två gånger."
Diane von Furstenberg, 68, designer, i sin självbiografi ”The woman I wanted to be"

”Det bästa tankesättet för att hantera åldrandet är följande: Vad är alternativet? Jo, alternativet är, så klart, att dö. Så i jämförelse är jag glad att hamna i klimakteriet, jag tar det.”
Whoopi Goldberg, 59, skådespelerska, till New Jersey Monthly

 

”När jag fyllde 30 insåg jag att jag inte måste behaga alla. Jag kunde faktiskt njuta av livet, och det är väldigt positivt.”
Charlize Theron, 39, skådespelerska, till W magazine

”Jag har haft roligare efter 40 än jag någonsin kan minnas att jag haft tidigare. Det gäller både jobbet och hur jag mår i kroppen och i sinnet.”
Jennifer Aniston, 46, skådespelerska, till Harper’s Bazaar

Skådespelerskan Julia Roberts, 47, har sagt till You magazine att hon "kanske tog en risk” med Hollywood-mått mätt när hon valde att inte göra ett ansiktslyft.
”Men jag har sagt till Lancome att jag vill bli en åldrande modell - så de måste behålla mig tills jag åtminstone är över 50” sa hon, med tillägget:
”Nu för tiden tar jag inte saker och ting så allvarligt. Det är lycka.”

”Vid 50 års ålder kommer en underbar självkännedom. Du försöker inte vara någon annan, eller göra om ditt liv. Du tänker: det här är jag. Det här är vad jag har gått igenom, och jag vet vem jag är nu."
Kim Cattrall, 58, skådespelerska, till Good housekeeping

”Jag har faktiskt bättre sex nu när jag är äldre – vilket är en väldigt grundläggande sak. Nu vet jag hur jag ska köra fordonet, om du förstår vad jag menar."
Lauren Hutton, 71, till Artisan News