Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Gör enkla övningar och känn dig lyckligare Bild: Johnér

Tre övningar som gör dig lyckligare

Att öka sitt välmående är både en rolig och viktig utmaning i livet. Vi har alla en genetisk grundnivå för hur vi mår och utöver det kan vi påverka så mycket som 40 procent av vårt välmående. Att göra den viktigaste personen i vårt eget liv lyckligare (oss själva) kommer inte bara påverka oss positivt, utan också vår närmsta närhet.

Publicerad 2016-10-14 | Tina Löfström

När vi mår bra, smittar vi andra att må bättre! Och det bästa är att vi med enkla medel kan göra stor skillnad på hur vi mår. Nedan har jag listat mina tre bästa tips för att på enkla sätt öka välmåendet:

  1. Tacksamhetslista/dagbok. Den här är min absoluta favorit-lyckohöjare! Att aktivt tänka/skriva/säga vad man är tacksam för i livet är ett av de enklaste och bästa sätten att öka välmåendet både i nuet och på lång sikt. Idag är jag tacksam för att jag i veckan haft möjligheten att åka till England och hälsat på min bror under veckan. Jag är tacksam för att jag fick lite sovmorgon i morse och jag är tacksam för att jag känner mig lika pirrig och glad över att få mysa med min sambo ikväll när han kommer hem ifrån jobbet, som jag kände när vi träffades för första gången för 8 år sedan!
  2. Framgångsalbum. Vi människor utför stordåd i våra egna världar. Det kan vara en framgång på jobbet, en god gärning mot en medmänniska eller ett personligt mål som vi länge kämpat för och uppnått. Vissa av dessa personliga segrar kommer vi alltid att minnas, medan andra snabbt faller i glömska. Ett framgångsalbum är rätt och slätt en minnesbank över personliga segrar. Det kan bestå av en dagbok där man skriver ner saker man lyckats med som man är stolt över eller så kan det vara en fotovägg hemma eller en minnessak på fönsterbänken. Huvudsaken är att vi ska kunna ta fram minnena när som helst och kunna återuppleva och förundras över alla coola saker vi lyckats med genom livet – stora som små!
  3. Ring/träffa en vän. Relationer, relationer, relationer! Ju bättre, starkare och djupa relationer vi har, desto lyckligare är vi. Förra helgen var jag förkyld och satt hemma hela dagen. Men helgen spenderades ändå tillsammans med min bästa vän då vi pratade i telefon i över sex timmar medan vi båda gick runt och gjorde saker på varsitt håll. Att hitta och ta hand om de relationer där sex timmar av telefonsamtal känns som 5 minuter – det är jättebra för vårt välmående! En god relation ger oss stöd i tuffa tider och glädjeboostar oss i framgångstider. Och all tid där emellan är det bara mysigt att ha en nära person att dela vardagen med!