Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl efter att ha kommit i mål i Kullamannen-tävlingen Bild: Elliot Wahl

Trotsa höstdeppen och kör på glädjeblippet i bröstet

Hillevi Wahl om att trotsa negativa argument

Vardagspuls hälsoinspiratör Hillevi Wahl fick höra att det inte var realistisk att hon skulle kunna genomföra löpartävlingen Kullamannen. Men det gjorde hon – tack vare en positiv livsfilosofi.

Publicerad 2017-11-06 | Hillevi Wahl

”In spite of everything, yes, let’s!” Det skrev Vincent van Gogh till Emile Bernard i ett brev 1888. Det där har jag burit med mig sedan jag skrev ner det i någon dagbok från förra seklet. Efter helgens Kullamannen-tävling i Skåne – så är det just i det citatet jag dansar till igen.
”Hillevi, det är inte realistiskt att tro att du kan genomföra Kullamannen”, sa min rehabkille Martin för en månad sedan. Han sa det gång på gång, med stort allvar. ”Inte med din besvärsbild.” (syftar på artros, reds anm) ”Men vi kör som OM det vore realistiskt”, sa jag. Och bad om rehabövningar, som OM det vore möjligt. Martin bara skakade på huvudet åt min galenskap.

En månad senare stod jag på startlinjen i Mölle hamn, ödmjukt försiktig inför utmaningen. 13 kilometer i svår teknisk terräng, i ”den lerigaste banan någonsin”. Jag visste att varje kilometer på banan vore en seger. Målet var att faktiskt ta mig runt. Om jag bara kunde komma i mål med ett leende, så struntade jag helt i vilken tid jag fick.

Glädjetårar i mål

Det var en tuff bana. På vissa sträckor fick jag kriga mig fram, sätta en fot framför den andra, så rakt det någonsin gick, så att inte min uppluckrade menisk skulle klappa ihop helt. ”Det är du som bestämmer vad din kropp ska göra”, hade rehab-Martin också sagt. Nu var det ett mantra jag hade med mig. Lyssna på kroppen, men det är du som tar besluten. Jag kom i mål. Med ett gigantiskt stort leende och glädjetårar som rullade nerför kinderna. Tänk att det gick ändå! Det var kanske inte realistiskt, men det var verkligt.

Strunta i negativa argument

”In spite of everything, yes, let’s!” Det är en livsfilosofi jag har kring nästan allting. Det finns alltid argument för eller emot. Speciellt när det gäller sådant som är motigt eller lite läskigt. Det är lite så vår hjärna är programmerad. Att lyssna mest på alla negativa argument. Just nu finns det massor av skäl att stanna inomhus och strunta i den där motionsrundan:

  • Det är busväder, regn och rusk.
  • Det är länge sedan du sprang regelbundet.
  • Det skulle säkert vara jobbigt.
  • Du skulle behöva leta fram springkläderna.
  • Springklockan är inte laddad. Och så vidare, i all oändlighet.

Men om du stänger av det där negativa bruset och lyssnar inåt bröstet, kanske du - som jag - hör ett glatt blippade. Det kan vara hjärtat. Det kan vara en liten löparlängtan. Blipp, blipp, blipp, säger den och viskar: In spite of everything, yes, let’s! Det behöver faktiskt inte vara långt. Och det behöver inte gå fort. Men jag tror faktiskt att man måste trotsa negativiteten och springa lite då och då. Så det där inre löparglädjeblippandet får utlopp och kan jubla i bröstet. För OM det går – då är det bland det absolut underbaraste som finns.