Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

”Att vara med barnen höjer min glädjepuls”

Vardagspuls Kristin Kaspersen vill inspirera många

Som en av Vardagspuls två programledare, lever Kristin Kaspersen som hon lär.
Det betyder hälsosam mat, skön träning – och att må bra.
– Jag får en hög lyckopuls av att träna mycket, och förstås av lyckan i att vara med mina barn.

Publicerad 2015-02-11 | Vardagspuls
Gör till vardags:

– Jobbar med många olika saker men jag är mamma, föreläsare och programledare – under hösten bland annat i Biggest Loser och Cancergalan. Jag skriver även på min andra bok nu som handlar om kost, träning och att må bra.

Tittar på: 

– Jag tittar inte så mycket på TV, mest sport och Nyhetsmorgon. Det är skönt att dricka lite kaffe och titta på mitt gamla program utan att ha varit uppe i fyra timmar redan.

Lyssnar på:

– Åh, det är allt från Sam Smith och Ed Sheeran till ja… det är mina söner som gör spellistor men det är väldigt blandat. NRJ Wake Up på morgonen är vår heliga stund tillsammans. Jag har inte lyssnat så mycket på poddar, men det är väldigt kul, jag gillar det speciellt om jag kör bil längre sträckor.

Vanligaste vardagsmiddagen:

– Jag har nog ingen vanlig, vi försöker variera ganska mycket, och vi tänker ganska mycket på kosten i min familj eftersom vi inte äter vetemjöl. Så mycket ren kost som möjligt och mat som inte är processad. Det kan vara allt från lax i ugnen till att göra egna köttbullar. 

Följer du recept?

– Jag inspireras av andras rätter och av bilder på mat. Om jag ska laga mat inom ett nytt område börjar jag ofta med att fokusera på en ny råvara, som till exempel zucchini och då gör jag olika grejer på den råvaran. Då googlar jag mycket på recept och inspiration. Jag försöker baka glutenfritt, och tänker mycket på vad vi äter inte minst nu när jag skriver en bok om kost. 

Får hög positiv puls (lyckopuls) i vardagen av:

– Hög puls kan vara både bra och dålig, om det är stresspuls eller om det är lyckopuls. Men om vi pratar om lyckopuls så gillar jag att träna mycket och lyckan över mina barn kan höja glädjepulsen. Jag skrattar mycket med dem.
Träning som ger hög puls kan få min stresspuls att lägga sig.  Bara att komma ut och springa är fantastiskt.

Får hög negativ stresspuls i vardagen av:

– Om jag jobbar för mycket med för lite återhämtning. 

I Vardagspuls på TV4 – vad vill du lyfta fram?

– Vi gör så många program och kommer att kunna ta upp så otroligt mycket, ta fram så många olika ämnen och svar på olika frågor, vilket är fantastiskt. Det är fantastiskt kul att vi kan inspirera människor – att få någon att ändra sin dåliga vana gör mig väldigt glad. Programmet ligger också på en tidpunkt då många vill varva ner stresspulsen.

Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen

Namn: Kristin Kaspersen
Familj: Singel, sönerna Filip 18 år, Leon 11 i februari.
Ålder: 45 år
Bor: Stockholm

Kristins blogg: www.kristinkaspersen.se/blogg/
Twitter: @kaspermom
Instagram: @kaspersen