Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Kärlek Bild: Johnér

10 vanor som nästan alla lyckliga par har

Så gör de för att hålla kärleken vid liv länge

Hur kommer det sig att vissa par lyckas hålla liv i gnistan år efter år? Vad är deras hemlighet?
Jo, det finns faktiskt ett antal vanor som gör att kärleken består och till och med fördjupas över tid. Det här ska du tänka på i din relation.

Publicerad 2015-10-13 | Senast ändrad 2017-07-28 | Vardagspuls

1. De går och lägger sig samtidigt

Gemensamt säng-gående är ett bra sätt att runda av och avsluta dagen tillsammans – även om det inte alltid leder till sex. Se också till att alltid somna som vänner.


2. De har gemensamma intressen

Du behöver inte dela alla dina fritidsintressen med din partner – att göra egna saker är också viktigt – men se också till att ha aktiviteter tillsammans som ni båda som par ser fram emot.


3. De rör vid varandra

Efter många år tillsammans är det lätt att tappa bort den lilla, men viktiga intimiteten. Det kan till exempel vara sådant som att hålla handen, lägga armen om eller ge en lätt kram eller smekning när man går förbi.

4. De ägnar sig inte åt meningslöst tjat

Lyckliga par ser de positiva sidorna hos sin partner – småsaker är inte värda att tjafsa om. Och om det är något riktigt viktigt som stör så ser man till att prata ut ordentligt. Inga gamla surdegar tillåts ligga på jäsning.

5. De pussas och säger att de älskar varandra

Innan ni skiljs åt på morgonen, ge varandra en hej då-kyss och säg att ni älskar varandra. När ni ses igen på kvällen – gör om samma sak. Små saker som gör verklig skillnad och som får er att se fram emot att ses varje gång.

6. De glömmer inte varandra

Det är lätt att bli så upptagen och uppslukad av annat att man helt enkelt glömmer bort sin partner. Försök istället återskapa pirret från när ni var nykära. Hitta på små saker som gör din partner lycklig och var tacksam över att du har någon du älskar som älskar dig tillbaka.

Är en promenad verkligen lika hälsosam som en löptur?

7. De går på dejt

Att gå ut tillsammans är viktigt. Och precis som när ni var nykära, bör en av er planera hela dejten. Även om det kan verka fånigt att klä upp sig och gå ut – bara ni två – så håller det romantiken vid liv.

8. De njuter av varandras sällskap

När ni har varit tillsammans i en hel massa år, är det lätt att ta varandra för givet – att vara nära vän med sin partner kräver en del jobb. Prata om vad som intresserar dig, vad som har hänt, personer du känner – ja, som du skulle prata med din bästis.

9. De går inte på rutin

En relation får inte gå på rutin. Ringer ni varandra vid samma tid varje dag?  Ser varje kväll likadan ut? Växla upp! Livet som par får inte bli förutsägbart. Omfamna det spontana och överraska varandra med roliga saker.

10. De lägger undan sina mobiler

När lyckliga par tillbringar tid tillsammans, fokuserar de fullt ut på varandra. Sociala medier kan faktiskt vänta. Nyckeln är att vara närvarande så att tiden tillsammans blir värdefull på riktigt.

Louise Hallins tids-knep för en lycklig relation

Enligt Vardagspuls psykoterapeut Louise Hallin är nyckeln till en lycklig parrelation att göra saker tillsammans som vuxna – utan barn.
Och det är tiden tillsammans som är det viktiga. Den här tiden ska ni minst öronmärka för varandra:

1 timme per dag, 1 dag per månad, 1 vecka per år