Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

11 kluriga ställen som pollen gömmer sig på Bild: Mostphotos

11 kluriga ställen som pollen kan gömma sig på

Ja, pollen kan faktiskt fastna i din näsa

Aldrig verkar den där pollensäsongen ta slut och inte blir det bättre av höga halter gräspollen som cirkulerar i luften. Men det finns knep att ta till för att underlätta lidandet. Vi redovisar 11 kluriga ställen där pollen gärna gömmer sig.

Publicerad 2016-06-30 | Senast ändrad 2018-05-09 | Vardagspuls

Just nu rapporteras det flitigt om höga halter av gräspollen i landet. Det varma vädret har fått flera grässorter att blomma tidigare än vanligt i år och ställer därför till med besvär hos pollenallergiker. Vid Naturhistoriska riksmuseets pollenlabb i Stockholm kommer man dessvärre inte heller med någon tröst när man uppger till Sveriges Radios vetenskapsredaktion att pollenallergiker förmodligen inte kommer kunna trösta sig med ett tidigare slut.

Vi får förmodligen räkna med problem ända in i september eftersom det finns gräsarter som hinner blomma om och sprida pollen på nytt. Men det finns faktiskt någonting du själv kan göra för att lindra besvären. Nedan följer 11 kluriga ställen där pollen kan gömma sig.

 1. På kläderna. Pollen lägger sig gärna på våra kläder när vi vistas utomhus. Ha därför som regel att borsta av dina plagg innan du går in i hemmet för att undvika att få in pollen.
 2. I gardinerna. Du är förmodligen rätt duktig på att tvätta dina sängkläder men hur ofta rengör du dina gardiner? Gardiner har en tendens att samla på sig pollen, särskilt när fönstret är öppet.
 3. I sängen och på kudden. Pollen har en tendens att komma in genom öppna fönster och lägga sig tillrätta på sängen, speciellt vid blåsiga dagar. Det kan också vara du som sprider pollen i sängen utan att vara medveten om det. Gå därför inte och lägg dig direkt på sängen i ytterkläderna det första du gör när du kommer hem.
 4. I ditt husdjurs päls. Ja, djur kan faktiskt dra med sig pollen in i hemmet. Varma dagar rullar de sig gärna i gräset som vi alla vet. Ett tips är att torka av djuret med en dammtrasa innan det kommer in i hemmet.
 5. I din rumsfläkt. Tro det eller inte men pollen kan fastna i dessa praktiska apparater. Se till att byta filtret regelbundet.
 6. På ditt golv. Dammsug och moppa därför golvet regelbundet under pollensäsong.
 7. I ditt hår. Du kanske inte lägger märke till det men under pollensäsong fastnar det en hel del pollen i ditt hår. Ännu mer pollen kan det faktiskt bli om du använder mousse eller hårgelé som har en tendens att fånga upp de små partiklarna. Om du dessutom går och lägger dig med otvättat hår kan pollen fastna på din huvudkudde.
 8. I din bil. Pollen tar sig gärna in genom öppna bilfönster eller via dina kläder när du sätter dig i bilen. Under pollensäsong kan det därför vara bra att låta bli att köra med öppna fönster även om det känns lockande i värmen.
 9. I din tvätt. Speciellt när den torkats utomhus på klädstrecket.
 10. I din näsa. Ja, det är faktiskt sant. Pollen har en tendens att fastna just i näshåret när vi andas in. Rengör därför näsan regelbundet.
 11. Via dina gäster. Nej, du slipper inte undan pollen, inte ens när dina trevliga gäster kommer på besök. Pollen kan som bekant fastna i kläder och hår och på andra ställen….

Tack till health.com för inspirationen!