Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

sömn tips knep sova bättre Bild: Johnér Bildbyrå

11 knep som hjälper dig att sova i sommarvärmen

Har du provat att lägga sängkläderna i frysen?

Äntligen får vi lite värme i Sverige! Men med den kommer också sömnproblem för många. Kanske är du utomlands och har svårt att sova i hettan. Här kommer en samling tips som hjälper dig att sova genom tropiska nätter.

Publicerad 2015-07-03 | Senast ändrad 2018-07-06 | Vardagspuls

1. Använd sängkläder i bomull

De är lättare och andas bättre än sängkläder gjorda av satin, siden och polyster.

2. Ligg still!

Det är lätt att bli orolig och kasta sig fram och tillbaka i hettan. Det gör bara problemet värre. Bestäm dig för att liga still så håller du temperaturen nere.

3. Öronproppar

Även ljudnivån kan stiga på sommaren eftersom det är fler människor ute vid senare tider på dygnet. Lösningen är enkel: skaffa öronproppar.

4. Prova olika täcken

Det är nog en självklarhet för många, men ibland kanske det gamla vanliga täcket åker med av bara farten. Prova en ett tunnare täcke, en filt eller bara påslakan för att göra det lite svalare.

5. Ha vatten redo

I stället för att dricka mängder med vatten innan du går och lägger, ha ett stort glas iskallt vatten inom räckhåll så kan du svalka ner dig när du behöver.

6. Duscha kallt

Ta en kall dusch strax innan du går och lägger dig för att få ner kroppstemperaturen. Kanske hinner du då somna inna  du upplever den jobbiga hettan igen. Men duscha inte för kallt – det riskerar att pigga upp dig i stället.

7. Öppna fönstret

Det enklaste och mest användbara tipset av alla. En lätt bris gör stor skillnad för att stå ut i hettan. Har du inget fönster nära sängen? Skaffa en fläkt. Låter det för mycket utanför fönstret? Se punkt 3 ovan...

8. Tidiga kvällar

Det är lätt att du kommer hem och går till sängs senare i takt med att kvällarna blir ljusare. Det behöver inte vara ett problem. Däremot kan det vara svårt att sova om du går och lägger dig strax efter att du kommit hem. Försök att alltid komma hem och varva ned ett par timmar innan sovdags.

9. Ät inte sent

Sommaren gör också att många äter senare än vanligt. För att få en bättre sömn kan det vara bra att försöka hålla sig till sina vanliga mattider och att inte äta strax innan man går och lägger sig.

10. Byt sovrum

Kolla vilket rum som är svalast i huset eller lägenheten och sov där tills den värsta hettan försvunnit. Låt inte gamla vanor stå mellan dig och en god nattsömn.

11. Frys sängkläderna

Dina sängkläder måste vara torra och du måste stoppa dem i en plastpåse för att inte blöta ner dem. Ta sedan fram sängkläderna strax innan du går och lägger dig för en härlig svalka.

Källa: Independent