Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Trött på jobbet Bild: Johnér

Lyssna på din kropp

12 tecken på att du behöver leva mer hälsosamt

Du behöver inte bli riktigt sjuk för att förstå att kroppen inte mår som den borde. Ibland räcker det att lyssna till de mer finstämda signalerna för att förstå att allt inte står rätt till.
Här är 12 tecken på att du behöver se över din hälsa.

Publicerad 2015-03-02 | Vardagspuls
 1. Du sover dåligt
  Risig sömn kan vara ett tecken på förhöjda kortisolnivåer – en konsekvens av för mycket stress.

  10 tips för en bättre sömn

 2. Du blir kortare
  Åldrande behöver inte betyda att benmassan krymper. Träning med vikter, kalcium och vitamin D är viktiga ingredienser för ett friskt och starkt skelett.
 3. Du är äppelformad
  Kan vara ett tecken på för mycket inre viceralt bukfettet – det mest ohälsosamma till skillnad från den päronformades fettdepåer som sitter runt höfterna.
 4. Du är alltid trött
  Krinisk trötthet kan vara ett tecken på att ditt system är under ständig stress. Kan i värsta fall övergå i utmattningssyndrom.

  Så undviker du utmattningsdepression

 5. Du kissar mörkgult
  Att hålla en bra vätskebalans och inte vara uttorkad är viktigt för att må bra. När du dricker tillräckligt har din urin en ljust gul färg.
 6. Du snarkar
  Snarkning kan vara ett tidigt tecken på sömnapné, ett allvarligt tillstånd med återkommande andningsuppehåll.
 7. Du känner dig ängslig
  Man brukar prata om att kropp och själ hänger ihop. Om du inte hittar något i din yttre omgivning som påverkar negativt, kan det vara ett tecken på hormonell obalans.
 8. Du är förstoppad
  En hälsosam tarm gör sig av med slaggprodukterna – och plats för ny mat. Motion, fibrer och tillräckligt med vätska brukar göra jobbet.
 9. Du har klåda
  Vad är du du inte tål? Maten eller något i din omvärld? Konstant klåda kan göra vem som helst tokig.
 10. Du är ofta förkyld
  Ett tecken på att ditt immunsystem inte fungerar som det ska. Återigen ett tecken på att du inte är i form.
 11. Du får självsprickor runt munnen
  Spruckna läppar kan vara ett tecken på att du har brist på vitamin B, och specifikt vitamin B12. Källor till vitamin B12 är bl a kött, fisk, skaldjur, ägg, lever, mjölk och ost.
 12. Du har fått sämre hy
  Plötsliga acne-utslag eller oförklarliga eksem kan återigen vara ett tecken på stress.