Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Louise Hallin gästade studion och pratade om utseendehest och bekräftelsebehov och svarar på tittarfrågor.

Psykoterapeuten Louise Hallin svarar på tittarfrågor om utseendehetsen

Hela chatten från Vardagspuls 26 augusti där vi pratade utseendefixering och bekräftelsebehov.

Publicerad 2015-08-26 | Vardagspuls

Vardagspuls: Din fråga kommer att publiceras här när den besvarats av psykoterapeuten Louise Hallin.

13:55, 26 August 2015

Tjejmamman: Jag tycker att alla modetidningar borde ta sitt ANSVAR och inte anlita sjukligt magra modeller.

17:54, 26 August 2015

Ung tjej: Hej! Jag tycker att jag har väldigt små bröst! Vad kan jag göra för att inte tänka så? Jag jämför mig alltid med mina kompisar som har storlek B - C i kupa

Louise Hallin: Hej ung tjej, bröstens storlek ärver man genetiskt och de är ofta ganska små när man är riktigt ung men det ändras ju mer vuxen man blir. INGEN är lik den andre. Tänka är ok, man får tänka vad man vill men avstå från att handla och du ska veta att de allra flesta killar är helt enkelt totalt ointresserade av bröstens storlek. Gå till ungdomsmottagningen och prata men ngn av kuratorerna där. De kan massor. Allt gott, Louise

18:06, 26 August 2015

Mia, Vardagspuls: Skriv era frågor, Louise svarar för fullt här bredvidmig så snart kan se svaren här!

18:06, 26 August 2015

Barbro: Gud vad jag älskar Stina Wollter..så naturlig och bra på alla sätt och vis. En stor förebild. Kram Stina

18:07, 26 August 2015

Daniel : Thigh gap är ett intressant fenomen. Jag lider av en allvarlig kronisk tarmsjukdom och har just "Thigh gap " som ett mått på att jag gått ner för mycket i vikt under mina sjukdomsskov då jag inte klarar av att få i mig rätt mängd med mat. Byter gärna bort den om någon mer vill ha Thigh gap.

18:07, 26 August 2015

Anna: Från hur tidigt tycker du stt barnen ska få ha instagram?

Louise Hallin: Jag tycker att de inte ska få ha ett konto förrän de kan hantera det på riktigt. Kanske övre tonåren, allra tidigast i 10årsåldern och då med tydliga avtal och användningsregler. Louise

18:09, 26 August 2015

Elin: Läste en tidningsartikel idag om en kvinna som vart på badhuset samtidigt som en skolklass och det första tjejerna gör innan duschen är att ställa sig på vågen och jämföra vikten. Håller med kvinnan i artikeln ; ta bort vågar från badhus, träningslokalen osv. Eller är jag känslig?

18:11, 26 August 2015

Tessan: Jag älskar också Stina Wolter!!!!

18:11, 26 August 2015

Annsi: Jag tänker att det är inte ens möjligt att skydda sina barn från detta utan att bo under en sten. Jag försöker fokusera på att prata insida med mina barn men det är ju svårt ändå.

18:11, 26 August 2015

Tina: Kommentar: Ett alltid aktuellt ämne med kroppsfixering, "tänk på hur vuxna pratar med barn". En liten parentes då... SVÄR inte så himla mycket i tv. Vårda språket när vi uttrycker oss. DET hör också till!

18:12, 26 August 2015

Ung tjej : Tack för svaret! Jag har storlek 75 a i bh. är det onormalt att ha det när man är 12?

Louise Hallin: Nej, ovanligt fyllig faktiskt!

18:13, 26 August 2015

Eva: Vilken fantastisk kvinna du är Stina Volter !!!

18:13, 26 August 2015

Gullan i Braås: För att bekräfta å njuta av att vi lever här å nu bör vi kanske alla se varann å kanske ge en kram till de vi tycker om å säga hej även till de vi inte vet vilka det är.. Alla är vi unika..

18:14, 26 August 2015

Carina: Stina Wolter! Wow!!

18:15, 26 August 2015

Ellen: Är 36 år, har haft ätstörningar till och från sen jag var 18. Har nu hamnat där igen. Märker hur mycket lättare, för oss drabbade det är nu för tiden. Bara ladda hem en app så berättar den för mig vad exakt varje gram blir i kalorier. Ätstörningar är inte bara ett ungdomsproblem, det är ett samhällsproblem som hela tiden blir större och svårare att ha koll på. Jag vill bli frisk, men inte gå upp i vikt och bli tjockare. Det är det som är problemet.

18:15, 26 August 2015

Titti: Var har du köpt den snygga blusen med snörning

Vardagspuls: Var programledarnas kläder kommer ifrån hittar du på vårt Instagramkonto vardagspuls #dagensoutfit

18:16, 26 August 2015

Amn: Varför bry sig om hur man ser ut om man mår bra??

18:16, 26 August 2015

Catten: Detta börjar redan i förskolan. T ex kan vi vuxna sluta uppskatta barn (och varandra) för snygga kläder/snyggt utseende hela tiden. Kanske prova att byta ut "Vilken snygg tröja" mot "Vad glad jag blev av att träffa dig". Och Tina (några inlägg ner), Stina Wollter får svära alla dagar i veckan så att mina barn hör hellre än att vuxna talar om för barnen att de är söta och snygga!

18:17, 26 August 2015

Julia : Vill bara tacka Stina för sitt lilla tal, det var underbart! Jag tror aldrig jag har känt mig så stark och vacker, tack!

18:17, 26 August 2015

Tina 2: "Ellen" jag håller med dig! det är oftast mycket prat om ungdomar, vuxna kan också behöva backup eller fortsatt stöd om man halkar dit igen. Heja, kämpa på, jag vet hur man gör i vuxen ålder ifall du undrar ;)

18:20, 26 August 2015

Gullan i Braås: Håller med Elin om att ta bort vågen i simhallen.. Varför ha den där?

18:20, 26 August 2015

Jeanette: Jag komplex för att jag har mellanrum mellan mina ben. Någon som tänkt på det?!

18:20, 26 August 2015

Gullan i Braås: Stina va en av de BÄSTA föredragen jag hört i detta program mer av henne...// TACK

18:21, 26 August 2015

Mimmi: Jag jämför mig alltid med alla andra. Grymt jobbigt, då jag sänker mig själv i både självförtroende & självkänsla. "Hur kommer det sig att 12 åringar ser bättre ut än mig?" "Så smal vill jag också vara" "Vill också ha stora fina ögon" osv osv.

18:22, 26 August 2015

Tina 3: BRA DÄR Elin, bort med vågen i simhallen!

18:24, 26 August 2015

carina söderberg: tycker det är härligt att höra stina..inte bara höra att man bara måste motionera si å så utan höra en människa som talar om att man duger som man är.

18:24, 26 August 2015

N: För mig är allt så otydligt. Jag upplever inte alls att det handlar om bekräftelsebehov utifrån/av andra utan min ätstörning och kroppsångest .. det handlar om någonting inom mig!

18:25, 26 August 2015

Marie F: Föräldrar / vuxna måste reagera när era barn lägger ut bilder (selfie's) på sig själv med mer eller mindre kläder på sig och det jag reagerade mest på dessa plutande öppna läppar som verkar vara standard idag. Sen ska det gillas och bekräftas och ibland pajkastare i det oändliga. Helt vansinnigt. Det är ju bara barn.

18:30, 26 August 2015

Hulda : Tack Stina ! Så klok ! Hoppas många småbarnsföräldrar lyssnar o lär! Vi duger som vi är ❤️

18:31, 26 August 2015

Monica A: Bekräftelsebehov har vi väl alla mer eller mindre, varför är det så svårt idag , att säga tex vad fin du är idag, fin du är i håret m.m. m.m. Detta tror jag kan bidra till den allt mer ökande bekräftelsesjukan. Alla människor SKALL respekteras för den individ de är. Om man inte ger ett barn respekt hur ska det då lära sig respektera andra ?????

18:31, 26 August 2015

S: I programmet pratar ni om att titta på mamman när en flicka mår dåligt, men jag tycker det är minst lika viktigt att också titta på pappan som kan ha orimliga krav och sneda åsikter... Som då i mitt fall där pappa viktmobbat min mamma sen jag var liten.

18:32, 26 August 2015

Lina: Jag är överviktig och behöver gå ner i vikt, hur gör jag för att inte påverka mina barn av min bantning?

Louise Hallin: Berätta varför övervikt är farligt för hälsan, att du har förstått det och att en duktig doktor har berättat vad du ska göra och att du är glad att du nu kan sätta igång och göra ngt åt det. Fråga sen om ngn av dem vill fråga ngt. Sköt sen kosthållningen och motionen på det sätt som inte i ngn större utsträckning påverkar barnen.

18:33, 26 August 2015

Elin: Jag är lyckligt gift och har en fantastiskt man som ger mig bekräftelse, men känner jag känner ändå ett behov av att få bekräftelse från vänner och arbetskollegor att jag är bra att jag är snäll att jag ser bra ut. Hur ska man tänka för att slippa dessa tankar?

Louise Hallin: Du behöver gå i terapi och finna ut anledningen till den oro som leder till att alla runt dig måste hålla dig lugn och övertygad om att du duger

18:36, 26 August 2015

Jh: Hej.Jag har en son på 10 år som tydligt visar att han skäms för sin kropp då han till och med stänger in sig om han ska prova kläder inför mig.Han har dåligt självförtroende för övrigt.Vad gör jag?

Louise Hallin: Sök upp en terapeut och gå med honom , BUP kostar ingenting. Efter en tid pratar han säker själv där

18:37, 26 August 2015

Pernilla: Hur kan jag som mamma med låg självkänsla stötta min dotter som är 14 år snart 15 dagens utseenehets? Skall jag berätta om mina egna erfarenheter eller fokusera framåt och utgå ifrån hennes situation?

Louise Hallin: Ta dina erfarenheter och berätta framförallt om hur saker löste sig, vilka trix du hittade och om du har en situation där du blev arg och fick nog

18:38, 26 August 2015

Sofia: Jag föredrar inte fikabröd och andra sötsaker. Det som är jobbigt är att om jag bara vill ha kaffe på en bjudning ska det väl räcka att säga nej tack? För mig handlar det inte om bantning. Jag mår inte bra av sötsaker. Jag vill inte att andra vuxna ska påpeka eller fråga så att barn hör. Då är det ju vuxna som gör stora saker av sötsaker och inte barn. Som att mat ska placeras in i fack. Jag tänker mig noga för att maten ska ge en bra relation.

18:43, 26 August 2015

Karro N: Tycker du har helt fel! Ska absolut inte säga att ett barn är söt eller fin för att han eller hon har ett klädselplagg på sig! Det ska man säga oavsett kläder!

18:46, 26 August 2015

Emil: Men ni i studion följer trenderna? Det är väl inget fel på att se sund ut? Ni ger bra reklam för det likaså?

18:47, 26 August 2015

Vardagspuls: Tack för alla era frågor. Tyvärr hann inte Louise Hallin svara på alla frågor som kom in. Nu avslutas chatten. Tack för i kväll!

18:57, 26 August 2015