Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Skål Bild: Mostphotos

4 hälsofördelar med att dricka bubbel

Lite festligare, lite lyxigare – och lite hälsosammare. Det finns många anledningar att välja bubbel när det vankas fest.

Publicerad 2016-01-15 | Senast ändrad 2017-12-13 | Vardagspuls

Mousserande vin, visst känns det alltid lite festligare och lyxigare än det stilla alternativet? Om du håller med är den här listan för dig. Det finns nämligen flera hälsofördelar med att välja bubbel framför icke-mousserande vin. Så förutom att det är gott – här följer några riktigt bra anledningar till att välja bubblor till nästa fest.

1. Kalorisnålt

Vill du hålla igen på kalorierna är skumpa faktiskt ofta ett bättre alternativ än annat vin, men vält en torr variant eftersom de innehåller mindre socker. Medan ett genomsnittligt glas vin innehåller runt 120 kalorier kan ett glas torrt bubbel ligga på så lite som kring 65 kalorier – hälften så mycket!

2. Motverkar minnesförlust

Det kan låta konstigt, men enligt en ny studie utförd av University of Reading kan en måttlig konsumtion av champagne faktiskt göra att ditt minne i längden håller sig bättre. Om du dricker 1-2 glas per vecka – inte mer – kan det hjälpa dig att motverka åldersrelaterad minnesförlust. Självklart fungerar det här bara om du håller dig till en måttlig konsumtion, större mängder kan istället leda till försämrat minne.

3. Tillfredställande

Bubblorna i mousserande vin gör att du dricker långsammare, har studier visat. Dessutom är champagneglas vanligtvis mindre än vanliga vinglas, så om du håller dig till samma antal glas kan det gynna din hälsa. Stora mängder alkohol är alltid skadligt, hälsofördelar kan endast uppnås genom att man dricker med måtta.

Därför är singelkvinnor smartare

4. Friskare hjärta

Att måttlig konsumtion kan skydda ditt hjärta är något som bubbel har gemensamt med annat vin. Det är omstritt, men flera studier pekar på att vinet har egenskaper som är bra för hjärtat. För den som dricker med måtta finns stora hälsofördelar med ett glas rött om dagen, det vill säga 1,5 deciliter för kvinnor och 3 deciliter för män. Det både minskar farligt kolesterol och skyddar dig mot kärlsjukdom, enligt en studie.

Källa: Elle.se, University of Reading