Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Yoghurt Bild: Mostphotos

4 saker att äta för ett underliv i balans

Förebygg infektioner och svamp med rätt kost

Är magen glad är människan glad brukar man säga och det är förvisso sant. Men det finns också en annan del av kroppen som behöver funka för att resten av livet ska göra det, nämligen underlivet. Här tipsar vi om några livsmedel som kan vara smart att äta för ett underliv i balans.

Publicerad 2017-11-27 | Vardagspuls

Det är svårt att vara glad om underlivet inte funkar som det ska. Svamp, klåda, infektion eller bara en allmän obalans där nere kan förstöra även de bästa av dagar. Det finns massor av läkemedel och huskurer för att bota, lindra och förebygga problem. En sak du kan göra är att tänka på vad du stoppar i dig, för det som hamnar i magen kan faktiskt påverka hur ditt underliv mår. Här är en lista på riktig superfood för snippan!

Kalcium kan lindra PMS

Att bakteriekulturen som man kan hitta i fil och yoghurt är bra för mage och tarm är ingen nyhet men den kan också främja en sund bakterieflora i underlivet som i sin tur kan förebygga svamp och andra infektioner. Dessutom kan det lindra PMS eftersom det innehåller kalcium. 

Fet fisk för bättre cirkulation

Att hålla blodcirkulationen igång är bra för hela kroppen och även för underlivet. Omega-3 fettsyror, som också finns i linfrön, håller igång blodcirkulationen och gör det lättare att bli sexuellt upphetsad. 

Din IBS kan vara endometrios

Fullkorn för att hålla i gång magen

Är magen glad är människan glad, och även underlivet! Fibrer och fullkorn hjälper till att främja magens goda bakterier och förhindrar även förstoppning. Förstoppning är inte bra då ansträngningen att gå på toa kan vara dåligt för ditt underliv. En del infektioner i underlivet beror också på att skadliga tarmbakterier tar sig in i slidan och urinröret och det kan eventuellt förhindras av en gladare mage. 

Grönt te mot urinvägsinfektioner

Att grönt te är nyttigt är kanske ingen nyhet. Det innehåller massor av antioxidanter och bland annat katechiner och taniner som hjälper mot urinvägsinfektion. 

Källa: Måbra