Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Blåbär är skonsamt för dig med IBS Bild: Press, Pixabay

5 goda skäl till att njuta av blåbär året runt

"Det räcker med ett par matskedar om dagen"

Att plocka blåbär är inte bara ett mysigt nöje så här i sommartider. Det vackra bäret innehåller dessutom en massa nyttigheter och är skonsamt för dig med känslig mage och IBS. Dietisten Sofia Antonsson ger dig fem skäl till att njuta av blåbär i sommar.

Publicerad 2016-07-25 | Senast ändrad 2017-09-07 | Vardagspuls

– Blåbär är ett jättebra bär som det går att göra en hel del av. Man kan äta det som det är, använda i smoothies, i filen och yoghurten och i sin müsli efter att man torkat den, säger dietisten Sofia Antonsson.

5 skäl till att äta blåbär

  1. Studier visar att blåbär kan förbättra och förhindra höga nivåer av blodsocker, framförallt hos personer som har diabetes typ 2. Det är antosyanin-flavonoider som motverkar det höga blodtrycket.
  2. Blåbär innehåller lite kolhydrater (lite fruktsocker) jämfört med andra bär och frukter.
  3. Blåbär är rika på vitaminer, mineraler och kostfibrer. Dessutom innehåller de antioxidanter som är väldigt nyttiga.
  4. Blåbär kan ge bättre syn eftersom de antioxidanter (lutein) och det vitamin A som finns i bäret kan hjälpa till att skydda ögat från vissa åldersförändringar och kan hjälpa till att förhindra att du drabbas av gula fläcken-sjukan.
  5. Blåbär är bra om man har känslig mage och IBS. Blåbäret innehåller inga höga mängder FODMAPs, det vill säga de jäsningsbara kolhydrater som ger svullen mage.

Psst! Blåbär är nyttigt och gott men som med så mycket annat bör man undvika att äta för mycket av dem. Det räcker med ett par matskedar om dagen. Och kom ihåg att blåbär går alldeles utmärkt att frysa in och plocka fram ur frysen i höst och vinter. Alla näringsämnen behålls när du fryser bären och sedan inte värmer dem för mycket innan du äter dem.

Källa: Sofia Antonsson, Applied Physiology.