Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

5 påståenden om kolsyrat vatten och hälsa Bild: Most photos

5 hälsopåståenden om kolsyrat vatten

Sant och falskt om bubblornas påverkan på kroppen

Dricker du mycket kolsyrat vatten? Har du ibland dåligt samvete över att det skulle vara dåligt för hälsan? Kanske har du det helt i onödan. Vardagspuls reder ut bland myterna kring bubbelvatten.

Publicerad 2018-01-10 | Vardagspuls

1. "Barn ska inte dricka kolsyrat vatten"

FALSKT! Kolsyrat vatten går bra för barn över 2 år att dricka, enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Tvärtom mot vad vissa tror kan kolsyrat vatten vara ett utmärkt substitut mot sötade drycker som saft och läsk, särskilt om vattnet smaksätt med skivor av till exempel citron, lime, apelsin, äpple, gurka eller jordgubbar – så länge som barnet tycker om det förstås.

5 livsmedel du inte ska äta för mycket av

2. "Kolsyrat vatten är dåligt för magen"

SANT! Alla kolsyrade drycker kan göra dig uppblåst och "rapig", vilket du säkert känner igen. Vi är olika känsliga för bubblorna så det kan vara bra att vara uppmärksam på hur just du och din mage påverkas. Om du är lite känslig, tänk på att du kan låta ditt kolsyrade vatten bubbla ur en stund innan du dricker det. Om du kolsyrar ditt eget vatten kan du anpassa mängden själv och göra ett lagom bubblande vatten.

3. "Bubbelvatten är inte lika törstsläckande som stilla vatten"

FALSKT! Bubbelvatten är förstås precis lika vått som vanligt vatten och innehåller inte heller något som skulle kunna vara uttorkande. Att kolsyran på något sätt skulle förhindra kroppen från att ta upp vätskan är en myt. En studie vid South Carolina University visade att det är precis lika bra att dricka kolsyrat som "vanligt" vatten efter ett tufft träningspass. Däremot kan vissa ha svårt att dricka lika stora mängder kolsyrat vatten och bör då hålla sig till det utan bubblor för att få i sig tillräckligt med vätska vid träning eller annan ansträngning.

4. "Kolsyrat vatten fräter på tänderna"

FALSKT! Att kolsyra kan fräta på tänderna är sant, men att kolsyrat vatten skulle göra det måste betraktas som falskt. Det innehåller nämligen alldeles för låga koncentrationer av kolsyra för att kunna påverka emaljen på ett betydande sätt. I normala koncentrationer neutraliseras kolsyran väldigt snabbt av saliven i din mun.

5. "Det kan orsaka sura uppstötningar"

NJA... Forskare har undersökt och förkastat teorin om att kolsyrat vatten skulle kunna ge upphov till halsbränna och sura uppstötningar. Men om du däremot redan har problem med halsbränna och sura uppstötningar kan det vara en bra idé att byta från bubbelvatten till den stilla varianten. Särskilt när du dricker det till en måltid.

Artikeln är inspirerad av en artikel i Womens Health Magazine.

Källa: Womens Health Magazine, Livsmedelsverket, Sahlgrenska universitetssjukhuset