Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sofia Antonsson: 5 bästa kommentarerna till de som inte förstår din IBS Bild: Johnér

5 bästa kommentarerna till de som inte förstår din IBS

Har omgivningen svårt att förstå varför du inte äter det du bli bjuden på? Vardagspuls dietist Sofia Antonsson tipsar om fem bra kommentarer att ha med sig för att omgivningen ska förstå din IBS.

Publicerad 2016-10-26 | Senast ändrad 2018-08-08 | Sofia Antonsson

Den som äter på ett speciellt sätt, till exempel enligt FODMAP, vet att det kan bli lite blandade reaktioner från omgivningen. Att undvika vissa livsmedel eller bara att tacka nej kan få omgivningen att gå igång. Någon får dåligt samvete för att de själva borde ha tackat nej till den där bullen, andra kanske tycker att man är både krånglig och oflexibel för att de inte förstår och kan sätta sig in varför man behöver undvika vissa saker.

Det finns ju som bekant en mängd olika myter och skrönor om magen och vad som är bra att äta och inte. Då är det bra att ha några kommentarer på lager som kan vara användbara om de runt omkring dig kommer med frågor. Är du förberedd blir det så mycket lättare att förklara och du riskerar inte att behöva äta något som du egentligen inte mår bra av bara för att du inte orkar förklara varför. Här kommer mina fem bästa kommentarer att använda när någon frågar varför du tackar nej eller väljer bort:

  1. "Nej tack, jag får ont i magen om jag äter den där bullen" (och det är inte på grund av gluten).
  2. "Jag har äntligen blivit bättre i magen och vill inte bli dålig igen" (nu förstår jag vad som orsakar problemen).
  3. "Jag kan äta den, men då får jag sitta på toaletten en lång stund..." (för den som vill vara lite outspoken).
  4. "Nej tack, jag har IBS och då är det vissa saker som min mage inte klarar, till exempel sädesslag" (om du vet att det finns fler med samma problem och du vill öppna upp för att prata om det).
  5. "Jag tar gärna den där i stället, den är snällare mot magen" (bra när det finns magvänliga alternativ).

Inte alltför sällan har den som frågar varför man undviker något själv problem med magen och kanske vill veta mer. Så vem vet, du kanske till och med kan vända det till något positivt och hjälpa någon annan på samma gång!