Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

hälsomyter avslöjade Bild: Johnér Bildbyrå

5 hälsomyter avslöjade

Så säger experterna om vanliga kostråd

Det påstås så mycket om hälsa, vikt och kost.
Här avlivar vi 5 vanliga hälsomyter.

Publicerad 2015-06-12 | Vardagspuls

Myt: Frusen frukt och grönsaker saknar näring

”Det är helt meningslöst att äta frukt och grönt som varit fryst, det finns ju ingen näring kvar” är en uppfattning som verkar ha fått bred spridning. Fel, fel, fel. ”Frusen frukt och grönsaker fryses timmarna efter att de skördats, vilket bevarar den största andelen näringsämnen” säger Joy Bauer, dietist och hälsoexpert, till WomensHealthmag.com.

Myt: Att äta fett gör dig fet

”Ät inte avokado, det innehåller massor av fett” utropas det regelbundet i hälsoforum. Men att undvika allt fett när du vill gå ner i vikt är dumt. Det handlar snarare om vilken sort du äter, enligt studier. Transfetter är en hälsobov, men omättat och fleromättat fett bidrar till ett sunt hjärta och skyddar mot bland annat blodproppar. Källor till nyttigt fett finns i avokado, nötter, kyckling, fet fisk, skaldjur och vegetabiliska oljor. Låt det ingå som en del i en sund kost.

Myt: Sena måltider sätter sig runt midjan

Nja, det handlar inte så mycket om att du äter sent, som vad du äter. Det som påverkar din vikt på det stora hela är snarare det totala kaloriintaget under en dag och hur mycket du förbränner. Att sent ätande blir ohälsosamt handlar om att det ofta är kopplat till långa sessioner framför datorn eller tv:n, där hela påsar chips eller godis försvinner utan att du knappt märker det. Bra mellanmål är inga problem att äta sent, vad gäller vikten. Men ett bra skäl att skippa nattamaten är att det påverkar din sömn negativt.

Myt: Många små måltider är bästa dieten

En lång rad Hollywood-kändisar slår ett slag för metoden att äta små måltider fem–sex gånger per dag. Dietisten och författaren Mitzi Dulan föreslår att du snarare håller dig till frukost, lunch och middag med sunda mellanmål vid behov. Anledningen? ”Att äta fem till sex små portioner per dag kan göra att du konstant känner dig småhungrig, och i stället äter mer än du skulle ha gjort från början. Det är bara onödigt” säger hon till Womens Health magazine.

Myt: Din kropp behöver gå på detox

I dag är det ett vanligt grepp att ”rensa” kroppen med en detox, och under en period leva på enbart juicer, detox-téer och tillskott. Kristin Kirkpatrick, dietist och föreståndare på Cleveland Clinic Wellness Institute, menar att det är onödigt. ”Din kropp sköter det där av sig själv” slår hon fast. Att däremot ta ett steg mot sundare vanor, med mindre socker, alkohol, transfetter och stress, är den bästa ”detoxen” du kan ge din kropp.

Källa: Webmd.com, WomensHealthmag.com