Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

sluta röka lyckas knep Bild: Johnér Bildbyrå

Knepen som hjälper dig att sluta röka

Före detta storrökare: Så lyckas du

Ingen vet bättre hur svårt det kan vara att sluta än före detta storrökare. Men det går! Vi har pratat med ex-bolmare som lyckats fimpa för gott.Här är deras bästa råd till dig.

Publicerad 2015-04-16 | Senast ändrad 2018-05-31 | Vardagspuls

Bestäm dig

Det är nummer ett, och viktigast av allt. Ingen kan göra det här åt dig. Du måste vilja, och har du bara viljan så grejar du detta. När du har bestämt dig, berätta för familj och vänner att du vill göra detta, så att du har deras stöd. Att skriva ut det på till exempel Facebook är effektivt. Om alla vet, så slipper du dessutom ovälkomna frestelser i form av bjudcigaretter.

Sätt delmål

Fokusera på att klara en vecka. Sedan: en månad. Sedan: 100 dagar. Bocka av i kalendern och ge dig själv en liten belöning för varje uppnått delmål. Det kan vara de där skorna du trånat efter, eller en extra härlig middag. Klappa dig själv på axeln!

Skippa frestelserna

Är man riktigt röksugen så blir det ju inte bättre av att befinna sig i miljöer där det bolmas friskt. Den första kritiska tiden, undvik därför platser som uteserveringar och att till exempel hålla kollegor sällskap i rökrutan.

Skräckbilder

Alla vet att det är farligt att röka. Men ibland kan det vara bra med en påminnelse som extra motivationskraft. Därför kan det vara bra att bildgoogla ”rökning lungor”. Resultatet är inte särskilt trevligt.

Teama ihop er

Har du vänner eller bekanta som vill sluta röka? Gå ihop och gör det tillsammans. Peppa varandra, ring varandra när suget blir överjävligt. Samma hjälp kan du hitta i forum, på bland annat Reddit. Nicotinell.se har chatt- och hjälplinje.

Hjälpmedel

Visst, det bibehåller suget efter nikotin, men om du bestämmer en tidsperiod för hur länge du ska använda hjälpmedlen, så kan de vara stor hjälp i att sluta röka. Och det finns en uppsjö av prylar att ta till hjälp; plåster, tuggummi, sprayer, och så vidare.

App-pepp

Det finns smarta appar som kan hjälpa dig på vägen, med tips och motivation. Appen Kwit håller till exempel reda på hur länge du har varit rökfri och hur mycket pengar du sparat på det, samt vad som händer i kroppen ju längre tid som går från sista blosset.