Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Varför går man inte ner i vikt fast man tränar hårt? Jeanette Steijer förklarar Bild: Johnér

6 saker du bör veta om du vill gå ner i vikt

Dietisten Jeanette Steijer reder ut

Vad ska man göra för att gå ner i vikt? Och vad är den bästa träningen för den som vill minska ett par kilo? Vardagspuls dietist Jeanette Steijer får ofta frågor som handlar om just viktnedgång. Ett smart tips är att börja fråga sig själv hur mycket fika och sötsaker det blir i veckan.

Publicerad 2017-02-20 | Jeanette Steijer

Jag får en del frågor så klart angående det här med att gå ner i vikt och träning. Denna fråga fick jag för ett tag sedan och här delar jag med mig av mitt svar.

Hej Jeanette,

Hur ska man äta om man vill gå ner i vikt? Jag tränar 2 motionspass i veckan à 60 minuter plus ett styrketräningspass, och har gjort det sen i november, men det händer inte något med vikten. Vad ska jag göra? 

Svar: Vad bra att du kommit igång med att träna! Håll fast idet nya goda vanan! När det gäller viktminskning dock så räcker det oftast inte med träningen enbart. Vi måste även fokusera på vad vi stoppar i oss och dra ner energiintaget så att vi hamnar lite på minus i en period och kroppen börjar ta av reserverna. När man börjar träna kan det lätt bli så att man kanske äter lite, lite mer utan att man tänker på det. Då hamnar man ändå i ett plus minus noll läge när det gäller kalorier in och kalorier ut.

När vi vill gå ner i vikt så brukar det fungera bäst att utgå från sina egna kostvanor och sedan göra små förändringar som man kan klara och göra till nya bra vanor. Nedan följer några punkter man kan börja med att tänka över:

  1. Hur mycket fika, snacks och sötsaker blir det på en vecka? Behöver jag dra ner? Här kan vi oftast hämta en hel del av bovarna!
  2. Satsa på regelbundna måltider – tre huvudmål och kanske 1-2 mellanmål per dag.
  3. Fyll lunch- och middagstallriken med hälften grönsaker och ät dem först så att du hinner få lite mer mättnadskänsla.
  4. Ät gärna 1-2 frukter om dagen.
  5. Exempel på bra mellanmål/frukost kan vara kvarg, naturell yoghurt med basmusli eller lite gröt med frukt/bär. Grovt bröd/knäckebröd med magert pålägg till exempel skinka, kalkon eller keso. Ha gärna en grönsak på smörgåsen.
  6. Välj magrare proteiner framför feta. Satsa på fisk (gärna lax), fågel, ägg, keso, kvarg och även magert nötkött då och då.

Tänk långsiktigt

Börja gärna med att skriva en matdagbok en vecka och reflektera över hur din vecka ser ut och vad du behöver ändra på. Du kan till exempel använda appen Lifesum och göra detta. Efter en vecka kan du se ett ungefärligt snitt på ditt intag och då kan man rikta in sig på att sänka sitt intag med cirka 4-500 kcal/dag. Det brukar för de flesta ge en viktnedgång på något halvt kilo i veckan. Det viktigaste dock är att tänka långsiktigt så hellre att det får ta lite längre tid men man känner att man hittar ett hållbart sätt att äta.

Lycka till!