Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Ont i halsen kan bero på flera olika anledningar Bild: Mostphotos

7 orsaker till att du har ont i halsen

Har du skrikit högt?

Att ha ont i halsen är påfrestande. Ofta infinner sig halsontet när en förkylning är på gång men det finns flera andra orsaker till att det gör ont. Vi listar sju av dem.

Publicerad 2017-12-12 | Vardagspuls

Du är förkyld

Halsont vid förkylning beror på att svalget och näsan är inflammerat. Om du är hes i samband med förkylningen beror det på att det uppstått en infektion i stämbanden. Det går tyvärr inte att göra så mycket åt halsontet men du kan lindra det genom att dricka varm dryck, som till exempel te, eller äta yoghurt eller glass. Sugtabletter med antiinflammatoriska egenskaper kan också ge viss effekt.

Du har halsfluss

Halsfluss kan uppstå när du fått bakterier eller virus i halsmandlarna. Vid en bakterieinflammation blir halsmandlarna kraftigt röda, svullna och inflammerade. Det är vanligt med feber men inte hosta eller snuva. Halsfluss kan gå över av sig själv men ibland behövs behandling.

Du har kysst någon

Givetvis får man inte nödvändigtvis ont i halsen bara för att man kysst någon, men man kan få. Vi pratar naturligtvis om körtelfeber, som orsakas av Epstein Barr-viruset, och som kan smittas genom saliv. Det är vanligast att man drabbas av körtelfeber när man är liten men man kan få det som äldre. Typiska symptom, utöver halsont, är huvudvärk, hög feber, illaluktande andedräkt och svullna lymfkörtlar på halsen, i armhålorna och i ljumskarna.

Du har herpes

Ja, den som smittats av herpes kan även få ont i halsen. Herpes ger även blåsor på läpparna och inne i munnen.

Du omringas av torr luft

Ja, torr luft kan irritera slemhinnorna i halsen och orsaka värk.

Du har sura uppstötningar

Om det svider och gör ont långt ner i halsen kan det bero på att du har sura uppstötningar. Det beror på att surt maginnehåll åker upp i matstrupen.

Du har skrikit eller sjungit högt

Ja, så kan det faktiskt vara. Du har förmodligen överansträngt dina stämband så att de inflammerats. Stämbandsinflammation medför att du blir hes. Tänk på att vila rösten så mycket du bara kan.

Källa: Vårdguiden 1177