Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Agnes Hedengård intervjuas av Kristin Kaspersen i Vardagspuls den 7 september.

Modellens protestvideo har flera miljoner visningar

Agnes, 19, protesterar mot modebranschens ideal

Modellen Agnes Hedengård tröttnade på modeindustrins skönhetsideal. För att protestera lade hon ut ett klipp på facebook där hon visar upp sin kropp – som enligt modeindustrin är "för tjock".

Publicerad 2015-09-07 | Vardagspuls

Agnes Hedengård är en 19-årig modell från Arvika. Förra året medverkade hon i den sjunde säsongen av Top Model. Efter sin medverkan har hon modellat mycket och bloggat om livet i branschen.

För ett par veckor sedan, i samband med Fashion week, lade Agnes Hedengård ut en video på Facebook (här kan du se videon på svenska) där hon visar upp sig i bikini och berättar inifrån om de rådande skönhetsidealen i modeindustrin. Trots att hon är underviktig har hon flera gånger kallats för tjock och fått rådet att gå ned i vikt av personer inom modeindustrin.

– Jag lade upp den för att jag ville få fram nånting. Jag var trött på att känna att det här bara fanns i mitt huvud. Många vet att det är en sjuk bransch, men inte i vilken utsträckning. Om inte ens jag får på mig de här kläderna, vem ska då få på sig dem? säger Agnes Hedengård till Vardagspuls.

Flera miljoner visningar

På bara ett dygn sågs videon ungefär 70 000 gånger och i skrivande stund har den över tre miljoner visningar. Nu hyllas den svenska modellen världen över för sin protestvideo. Agnes Hedengård var inte alls beredd på det stora genomslaget.

– Många svenskar som sett videon skrev att de ser upp till mig. Och många från utlandet också. Många berättar om sina ätstörningar. Det känns jättekul att få bli en förebild. En del skrev att jag är "en hora” och en “attention seeker”. Men jag blev förvånad över hur mycket kärlek jag fick. Överlag har jag fått mest positiva reaktioner, det är jag förvånad över, säger hon.

Vad är dina framtidsplaner?
– Nu vill jag vara en förebild för tjejer. Jag vill fortsatta uppmana unga tjejer att älska sig själva. Jag vill absolut satsa på modellandet för jag tycker att det är roligt. Mitt mål är att jobba med människor som vill jobba med mig för den jag är. Jag vill gå min egen väg. Tillsammans kan vi kanske ändra på det.