Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Häll inte bort kikärtsspadet och haka på aquafabatrenden Bild: Johnér

Aquafaba – det trendiga spadet du inte ska slänga

Ett bra alternativ för äggallergiker

Häller du bort spadet från kikärtorna? Det ska du inte göra. I alla fall inte om du vill haka på supertrenden aquafaba. Är du dessutom äggallergiker eller helt enkelt inte särskilt förtjust i ägg kan spadet bli riktigt användbart när du ska baka.

Publicerad 2016-06-16 | Vardagspuls

Spadet du häller ut ur kikärtsburken kan verka aningen tråkigt och värdelöst. Men faktum är att vätskan som vanligtvis hälls direkt ner i vasken och som kallas för aquafaba, kan bli riktigt användbart. Spadet kan, om det vispas hårt, liknas vid vispad äggvita och kan användas som äggsubstitut när du ska baka exempelvis maränger.

Finns det några nyttigheter i aquafaba?

Det var den franske kocken Joël Roessel som år 2014 ville hitta ett äggsubstitut i samband med att han skulle göra chokladmousse. Genom att använda spadet från konserverade grönsaker upptäckte han att det glutenfria och kalorisnåla spadet går att använda till en hel del annat skriver health.com. Sedan dess har nätet svämmat över av både nyttiga och mindre nyttiga recept som innehåller aquafaba och har snabbt blivit en trend som många hakat på.

Men om du tror att det finns nyttigheter i spadet tror du dessvärre fel. Det finns nämligen inte särskilt mycket vitaminer, mineraler, proteiner eller andra näringsämnen i det trendiga spadet.

Tänk på att flera av konservburkarna kan innehålla en del salt. Så kika en extra gång på innehållsförteckningen för att undvika att få i dig allt för mycket spad.

Källa: Health.com