Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Håll koll på vad du äter

Tre bra appar som hjälper dig föra matdagbok

Att föra matdagbok är ett bra sätt att ha koll på vad man får i sig. Både om man ska gå ner i vikt, men också om man helt enkelt vill äta rätt och nyttigt. Vardagspuls.se tipsar om några appar som hjälper dig hålla koll. 

Publicerad 2015-02-17 | Vardagspuls

En matdagbok ger dig koll på dina vanor och du ser enklare vad du behöver förändra. Det gäller förstås att skriva upp allt man äter – och den där kakan till kaffet på jobbet, och lilla chokladbiten när du handlar på vägen hem.

Olika appar för olika behov

Beroende på vilket syfte man har med sin dagbok så kan det finnas appar som är mer eller mindre lämpade – om syftet är att gå ner i vikt, hålla en viss diet, eller som en del av ett träningsprogram. Det kan också vara en fördel att använda en app som använder en svensk livsmedeldatabas (livsmedelverkets), då får du rätt näringsvärden och mängduppgifter. 

Kaloriräknaren (FatSecret)

KaloriräknarenEnkel mat- och träningsdagbok där man kan följa sin vikt, räkna kalorier och hålla koll på sina träningspass. Enkel app med en tydlig översikt. Funktion för att scanna in streckkoden på det man äter – slipper fylla i allt själv. Gratis. Har snabbsökfunktion för restaurangmat, dina favoritmärken och din favoritmat. Även recept.

Näringsguide

NäringsguideNäringsguide visar på ett enkelt sätt vad olika livsmedel innehåller. Du kan enkelt titta på enskilda livsmedel och se hur energin är fördelad mellan kolhydrater, protein, fett och fiber. Tydliga och överskådliga diagram. I appen kan du sätta upp kalorimål, och stämma av mot dina mål veckovis. Egna livsmedel kan läggas till om något saknas i databasen. Har svensk livsmedelsdatabas. Kostar 19 kr (finns i lite-version där man kan se vad olika livsmedel innehåller men de går det inte att föra dagbok)

Lifesum (Shapeup club)  

LifesumHjälper dig hålla koll på både träning och matintag. Räknar kalorier, protein, kolhydrater och fett. Enkelt och överskådlig vy över dagsintaget, enkelt att fylla i. Har streckkodsscanner. Träningen lägger man till i efterhand genom att välja aktivitet i databasen. I den uppgraderade versionen kan man koppla till sina träningsappar, och få mer detaljerad information om sitt näringsintag, få hjälp att följa specifika dieter och planeringsverktyg för båpde träning och mat. Gratis i en grundversion (möjlighet till köp i app).