Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Baka på sommarlovet är kul. Bild: Johnér och Pixabay

Låt barnet baka sin egen variant av kladdkaka

Bakstöket blir roligare med små bagare omkring sig

Oavsett om det spöregnar eller är strålande sol är det kul att baka. Om du dessutom gör det tillsammans med ditt barn blir det ett utmärkt tillfälle att spendera en sommarlovsdag på. Så ta fram ingredienser och köksredskap och låt fantasin flöda där hemma. Alla bakverk behöver ju inte vara onyttiga. Det är ju faktiskt trendigt med nyttiga bakverk just nu!

Publicerad 2016-07-06 | Vardagspuls

Nu har det gått ett par veckor av sommarlovet och kanske har du och familjen redan gjort allt det där ni planerat att göra. Så varför inte ta en dag tillsammans i köket? Många barn älskar att baka, prova sig fram, se på sitt bakverk och inte minst sagt: äta av det.

Visst kan det kännas tryggt att följa ett recept punkt till pricka men ibland är det roligt att faktiskt hitta på någonting helt själv, experimentera sig fram och låta fantasin ta över.

Baka en hälsosammare kladdkaka

En av de stora favoriterna på fikabordet är kladdkakan. Ofta kommer den i form av en traditionell variant med choklad, ägg, socker och vetemjöl. Den senaste tiden har det dock kommit en hel del nya varianter som är både nyttiga, glutenfria och som innehåller sådant man kanske inte föreställer sig att en kladdkaka ska innehålla. Zucchini och morötter till exempel.

Hur skulle ditt barns lite hälsosammare kladdkaka se ut?

Kanske nöjer ditt barn sig med att hålla sitt goda recept på kladdkaka för sig själv men för de barn som är sugna på att visa upp vad de går för i köket finns det möjlighet att delta i Kladdkakeracet. Kanske är det just ditt barn som får chansen att baka sin kladdkaka på Bak- & Chokladfestivalen den 8 oktober!

Tips på andra sommarlovsaktiviteter

För barn som inte tycker om att baka finns det förstås annat att göra.

 1. Fix och don i och utanför hemmet.

  Lär barnen snickra och hantera verktyg

 2. Påta i trädgården.

  Roliga odlingstips för barn

 3. Besöka platser i er närhet. Till exempel ett slott, biblioteket, ett roligt museum eller en spännande lekplats.
 4. Motionera tillsammans.

  Lekarna som ger ditt barn bra motion

 5. Lek restaurang och laga mat tillsammans.